Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

19. 09. 2022. 15:00 >> 14:57

BRĐANIN - ROUDEN

Francuska jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera

Republika Francuska jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera Crne Gore koji kontinuirano podržava našu zemlju u procesu evropskih integracija, kazao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

On je to kazao tokom sastanka sa novoimenovanim atašeom za unutrašnje poslove Republike Francuske Alainom Roudenom kojem je poželio dobrodošlicu, te pozdravio prijateljske odnose dvije zemlje.

"Kada je riječ o policijskoj saradnji sa Republikom Francuskom, direktor Brđanin je istakao uspješnu i plodotvornu saradnju koja se odvija ne samo posredstvom Ambasade Francuske u Podgorici, već i u značajnoj mjeri i posredstvom oficira za vezu Republike Francuske, koja je rezultirala brojnim realizovanim aktivnostima od značaja za unapređenje kadrovskih kapaciteta Uprave policije, posebno u vidu organizovanja značajnog broja obuka za policijske službenike", navodi se u saopštenju MUP-a.

Brđanin je, kako se dodaje, posebno istakao značaj Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost.

"On je naglasio da je Crna Gora pouzdan partner ovom Centru imajući u vidu da će se njegovim osnivanjem u velikoj mjeri ojačati i osnažiti svi resursi neophodni za odgovor na ovu vrstu kriminala. Dodatno, direktor Uprave policije ukazao je na potrebu intenziviranja saradnje kako u oblasti sajber bezbjednosti, tako i u segmentu finansijskih istraga i sprječavanja pranja novca", navodi se u saopštenju.

Brđanin je, kako se dodaje, u završnici sastanka poželio uspješan mandat Roudenu i ponovio spremnost Uprave policije da bude otvoren i spreman partner za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније