Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

20. 09. 2022. 23:08   >>  23:17 1

BS REAGOVALA

"Glasanje pokazalo kome odgovora institucionalna blokada"

Političko kalkulisanje određenih subjekata i neprincipijelno glasanje za članove Sudskog savjeta, jasno je pokazalo kome odgovara da Crna Gora bude u institucionalnoj krizi, navodi se u reagovanju Bošnjačke stranke (BS).

"Bošnjačka stranka je danas, kao i na prvom glasanju, podržala sva četiri predložena kandidata. Iako smo očekivali da će i kolege iz drugih partija biti konstruktivne i dati doprinos u dijelu da se danas izaberu četiri kandidata i tako kompletira Sudski savjet, pokazalo se da nije svima u Crnoj Gori u interesu da institucije profunkcionišu", ističu u reagovanju.

Ostaje žal da je, kako navode, Fikretu Kurgašu, jedinom predloženom kandidatu iz redova manjinskog naroda nedostajalo dva glasa za izbor.

"I da taster nije pritisnut od strane kolega iz SD-a, koji se deklarišu kao zastupnici građanskog koncepta društva. S toga ne treba da čudi zašto već duže vrijeme u Tužilačkom i Sudskom savjetu nema predstavnika iz redova manjinskih naroda. Takođe, neshvatljivo je i da dva pravna eksperta, profesor Nebojša Vučinić i advokat Dragan Šoć nijesu dobili potrebnu podršku", dodaju u reagovanju.

Današnjim odnosom prema glasanju za članove Sudskog savjeta, propuštena je, kako navode, još jedna dobra prilika na putu evropskih integracija.

"Bez kompletiranja sastava najvažnijih pravosusudnih institucija, put do vladavine prava mnogo je teži. Odgovornost je sada kod onih koji danas iz njima znanih razloga nijesu podržali predložene kandidate", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније