Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

22. 09. 2022. 16:58 >> 16:54
2

PRIBILOVIĆ PORUČILA

"Nakon smjene vlasti investitori napuštaju Crnu Goru"

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Suzana Pribilović ocijenila je da nakon smjene vlasti u avgustu 2020. godine mnogi investitori odlučuju da naopuste Crnu Goru.

Ona je to kazala reagujući na informaciju da Luksuzni hotel Falkenštajner Montenegro, dio austrijske grupe Falkenštajner Hotels and Rezidens, prestaje sa poslovanjem u Crnoj Gori 1. novembra.

"Posljednje dvije godine, od kad su u avgustu 2020. promjenom vlasti u Crnoj Gori, destabilizovane političke i ekonomske prilike, brojni strani investitori odlučili su da napuste našu zemlju. Da se taj negativan trend nastavlja, svjedoči i najnovija vijest da iz Crne Gore za mjesec dana odlazi i austrijski gigant Falkenštajner, dok u isto vrijeme ova hotelska grupa planira da uloži čak 300 miliona eura u turizam susjedne Hrvatske", navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da "opšta nestabilnost u državi, devastirana ekonomija, protjerivanje investitora, zastoj u realizaciji kapitalnih projekata i rušenje koncepta turizma koji je godinama građen očigledno nas svrstava u red država koje rapidno gube privlačnost za ulaganje i to bi trebalo svakog odgovornog političara da zabrine".

Prema njenim riječima, odlazak velikih imena iz sektora turizma ne predstavlja samo ekonomski problem za državu, već i socijalni budući da će radnici ostati bez posla, što u pitanje dovodi egzistenciju velikog broja porodica.

"Ono što je godinama planski i strateški stvarano u turizmu Crne Gore, od dolaska na vlast neodgovornih političara koji ne mogu ni između sebe da se dogovore, a kamoli sa investitorima, uništeno je. Tako je bilo i na Svetom Stefanu, i u Budvi i u Herceg Novom… Zato je potrebno prekinuti ovu štetočinsku politiku, stabilizovati državu i turizmu Crne Gore vratiti sjaj i atraktivnost kakav je nekad imao. Samo odgovorna politika može Crnu Goru vratiti među države vrijedne pažnje za realizaciju ozbiljnih investicija", zaključeno jue u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније