Политика

[ М.М.Љ. ]

01. 10. 2022. 18:26   >>  18:36 3

БАСТИЈАНЧИЋ

Рок за расписивање предсједничких избора тече од 20. јануара

Савјетник за уставни систем и правна питања Борис Бастијанчић казао је да уколико би се отворила конкретна расправа о једној уставноправно неодрживој идеји, каква је несумњиво расписивање пријевремених предсједничких избора, то би био пут, без повратка, у ,,уставну анархију''. Истакао је да рок у којем предсједница Скупштине Данијела Ђуровић може расписати изборе за предсједника Црне Горе, почиње да тече од 20. јануара наредне године.

"То би био фактички слом и онако озбиљно уздрманог правног потретка Државе Црне Горе и њеног политичког система, уз флагрантно обесмишљавање даљег постојања и функционисања наших најзначајнијих институција демократског парламентарног система власти", казао је он.

Он је казао да црногорски уставотворац прецизно и недвосмислено утврђује вријеме трајања мандата Предсједника Црне Горе, затим моменат од којег он почиње да тече, кад се продужава, као и разлоге услед којих Предсједнику Црне Горе и прије истека времена, на које је биран, престаје мандат.

“У том смислу, члан 96 став 1 нашег Устава казује да се Предсједник Црне Горе бира на основу општег и једнаког бирачког права, непосредним и тајним гласањем, а члан 97 експлицитно одређује да се шеф Државе бира на пет година, те да ступа на дужност даном полагања заклетве пред посланицима у Скупштини, а ако његов мандат истиче за вријеме ратног или ванредног стања, исти се продужава најдуже 90 дана по престанку околности које су то стање изазвале”, наводи се у саопштењу.

Даље, имајући у виду смисао члана 98 Устава ЦГ, (пуни) мандат Предсједника Црне Горе престаје истеком времена на које је биран, док се то раније може десити само у јасно и таксативно побројаним случајевима.

”И то ако Предсједник Црне Горе поднесе оставку, ако је трајно спријечен да врши своју дужност и разрјешењем”, објашњава Бастијанчић.

Како је појаснио, да би се у таквим случајевима избјегао уставноправни вакум, највишим правним актом прописано је да до избора новог предсједника Црне Горе, као и у случају његове привремене спријечености да обавља функцију, исту обнаша предсједник Скупштине.

Према ријечима Бастијанчића, та тематика је заокружена и Законом о избору Предсједника Црне Горе, који прописује да се предсједник бира на општим изборима, непосредно и тајним гласањем, на вријеме од пет година.

Бастијанчић је казао да је у том сегменту све формално правно чисто и суштински разумљиво, без погодног простора за даљу несметану и доследну примјену односних позитивних прописа, лишену било каквог основа за погрешна, тенденциозна иил политикантска тумачења њихових норми.

“Уколико би се уопште, од одређених политичких елита, отворила конкретна расправа о једној уставноправно неодрживој идеји, каква је несумњиво расписивање пријевремених предсједничких избора, зарад изгледног приступања њеној реализацији, то би био пут, без повратка, у уставну анархију”, рекао је Бастијанчић.

То би, како сматра Бастијанчић, био и фактички слом већ озбиљно уздрманог правног потретка Црне Горе и њеног политичког система, уз флагрантно обесмишљавање даљег постојања и функционисања најзначајнијих институција демократског парламентарног система власти.

“Стога, не вјерујем да би се у оваквом друштвенополитичком амбијенту у такав правни егзибиционизам и опасну институционалну авантуру упустио ико од одговорних носилаца највиших јавних функција, те да је такав сценариј икако могућ”, казао је Бастијанчић.

Он је додао да није само Уставом уоквирена неупитна одговорност, за “противправно али и друштвено опасно поступање ове врсте”, него и Кривичним закоником.

Како је подсјетио, надлежност расписивања предсједничких избора у рукама је предсједника Скупштине, што прописује Устав а ближе регулише Закон о избору предсједника, нарочито када је ријеч о роковима за релевантно поступање у овој равни.

“Члан 2 Закона одређује да изборе за предсједника државе расписује предсједник Скупштине, најкасније 120 дана прије истека мандата, те да се Одлуком о расписивању избора одређује дан њиховог одржавања”, рекао је Бастијанчић.

Он је навео да тај члан додатно прецизира да од дана расписивања до дана одржавања избора не може протећи мање од 60 ни више од 90 дана.

“Имајући у виду да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић инаугурисан на Цетињу 20. маја 2018. и цијенећи претходно наведене норме, рок у којем предсједник Скупштине може расписати изборе за предсједника државе почиње да тече од 20. јануара наредне године”, рекао је Бастијанчић.

Пратите нас на

Коментари 3

остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГ
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара.

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије