Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

06. 10. 2022. 17:23   >>  17:23 1

REAGOVANjE DEMOKRATA

"Propala vlada nastavlja revanšistički pohod"

Demokratska Crna Gora saopštila je da se nastavlja "primitivni revanšistički pohod pale i propale 43. Vlade Crne Gore na funkcionere i članove Demokrata".

Navode da je na današnjoj sjednici Vlade, kako tvrde, "bez i jednog razloga ili argumenta, apsolutno nezakonito, kao u najtotalitarnijim društvima eliminisan profesor Safet Kalač, direktor Direktorata za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica koji je izabran na konkursu i kome je mandat trebao trajati do 28.01.2027. godine".

"Ovakav primitivizam, bahatost, beskrupuloznost Vlade koja je izgubila podršku 90% parlamenta i cenzus partija kakve su URA i SNP viđena je samo u najmračnijim scenarijima revanšizma nakon raspada DPS-a prije dvadesetak godina. 

"Oni koji su prekrojili izbornu volju građana od 30. avgusta, vratili DPS na vlast i pozicije odlučivanja, 'zakasnili' sa potpisima za Miodraga Lekića, spasili funkciju predsjednika Skupštine glasovima DPS-a i SDP-a, i na kraju nastavili sa ovakvim primitivnim revanšizmom su očito odabrali političku stranu i razbili svaku iluziju da su ipak odlučili da se otrgnu od zagrljaja bivšeg režima. Primili smo k znanju, i i mi i građani", kazale su Demokrate. 

Smatraju kako građani Crne Gore na predstojećim lokalnim izborima ne bi trebalo da daju glasa "političkim prevrtljivcima, revanšistima, bleferima i mešetarima koji su očito trajno iznajmljeni od strane centara moći koje smo pobijedili".

"Idemo ljudi da ih pobijedimo skupa 23. oktobra i ne dozvolimo da Crna Gora ikada više padne u ruke onih koji su spremni da čine sve ovo čemu svjedočimo u prethodnim danima, nedeljama i mjesecima", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније