Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 10. 2022. 07:00 >> 07:19
2

DRAGIĆEVIĆ

Od Solane se pravi pustinja jer bi neko da se inati sa NVO sektorom

Nadam se da će prijevremeni parlamentarni izbori proteći u mirnijoj atmosferi i da ljudi neće glasati u strahu hoće li se DPS ili neka druga stranka vratiti na vlast, već će slobodnije odlučivati o budućnosti, rekao je građanski aktivista Aleksandar Dragićević. On je u emisiji "Pretres" na RTCG naveo da će biti jako zanimljivo vidjeti hoće li stranke koje su nakon minulih izbora preuzele vlast na lokalnom nivou zaista mijenjati DPS sistem. 

"Često se misli da su taj DPS sistem funkcioneri i politički postavljenici, ali nije samo to, misli se na nepotizam, negativnu selekciju, zloupotrebu državnih resursa, sve to je taj sistem. Da bi mi kao društvo krenuli naprijed moramo imati državnike, nadam se u mlađim političkim elitama jer je jasno da se dešava smjena generacija", naglasio je Dragićević. 

Ako se taj sistem zadrži, kazao je, onda nikoga ne treba da čudi ako budemo imali nove pogrešne odluke, nova zaduživanja i loše kadrove na važnim funkcijama. 

Dragićević kaže da je dijeljenje funkcija "po spisku" suludo. 

"Nijesu to bombone", naveo je građanski aktivista. 

Naglasio da je partijski ključ pogrešan jer kako se može unaprijed znati da će neko samo zato jer je dio partije biti dobar javni funkcioner. 

"Takozvana 'podjela plijena', kako je građani zovu, veoma je opasna", navodi sagovornik RTCG. 

Napominje da nije dobro da se profesor fizičkog vaspitanja dovodi na čelo preduzeća kao što su, recimo, Nacionalni parkovi. 

"I onda imamo situaciju da ni sledećih godinu dana u Solanu neće ući slana voda, i onda gubimo staništa i od toga se pretvara pustinja samo zato jer se neko inati sa NVO sektorom i misli da je to tako dobro. Nadam se da u narednom periodu na lokalnom nivou tako nešto nećemo gledati", naveo je Dragićević. 

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progres Bojana Jokić rekla je da ne možemo predvijeti kako će se biračko tijelo postaviti u predstojećem periodu, jer je politička situacija prilično nestabilna. Ona je ukazala da je ova godina donijela brojne promjene u Crnoj Gori. 

"Partije generalno ne žele da se uklapaju u identitetske matrice, one koje to rade, čini mi se, ostaju u manjini", istakla je Jokić. 

Čitavu emisiju možete pogledati ovdje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније