Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

01. 11. 2022. 15:18   >>  15:32

ABAZOVIĆ U PETROVCU

"Preduzeti koraci za poboljšanje uslova rada tužilaca"

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, govoreći na otvaranju Dana državnih tužilaca Crne Gore u Petrovcu, kazao je da je Vlada već preduzela određene korake na poboljšanju uslova rada tužilaca, te da je njihov prioritet unapređenje smještajnih kapaciteta za rad Vrhovnog, Specijalnog i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

,,Dobro sam upoznat sa uslovima u kojima rade državni tužioci i kao što sam već isticao, ponoviću i pred vama, ti uslovi nijesu na zavidnom nivou", poručio je Abazović navodeći da u bogatoj tradiciji crnogorskog pravnog sistema posebno mjesto zauzima Državno tužilaštvo koje je na putu punog osamostaljivanja i snaženja, gradeći instituciju na osnovama decenijskog iskustva prošlo različite faze unutrašnjeg funkcionisanja. 

Abazović je naveo da proces unapređenja rada ovog državnog organa vjerovatno nije još dovršen i da se radi o neprekidnom procesu koji ima za cilj što samostalniju i profesionalniju pravosudnu instituciju, a u kojem izvršna vlast treba da učini sve što je potrebno kako bi tužilačka organizacija bila na nivou tužilaštava modernih evropskih država.

,,Vaša uloga u društvu je nemjerljiva, jer kao što vojska stoji na braniku otadžbine u slučaju rata, tako i državni tužioci stoje na prvoj liniji odbrane države od kriminala i korupcije, štiteći na taj način javni moral i društvene vrijednosti. Rekao bih da je to jedan od najuzvišenijih poziva i zato vam čestitam na tome", naznačio je Abazović ukazujući da istorijske promjene koje su pred našom državom nesumnjivo su dijelom stvar rada i zalaganja državnih tužilaca.

U tom smislu, Abazović je podsjetio na riječi Roberta Kenedija: „Ljudska istorija se oblikuje iz bezbrojnih različitih djela hrabrosti i vjerovanja. Svaki put kada se čovjek zauzme za ideal ili deluje da bi poboljšao sudbinu drugih ili se bori protiv nepravde, on šalje mali talas nade.”

Abazović je zaključio da živi i radi u skladu sa ovim idealom i da zaista duboko vjeruje da su svi zajedno pokrenuli bezbrojne talase nade i da će pravda i vladavina zakona pobijediti kriminal i korupciju.

,,Ostvarivanje ovog istorijskog zadatka bez vas je nemoguće!", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније