Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

04. 11. 2022. 19:09   >>  19:31

ĐUKANOVIĆ

"Razvijati još snažnije ekonomsko partnerstvo sa SAD-om"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da Crna Gora želi da razvije još snažnije ekonomsko partnerstvo sa SAD-om.

Kako je saopšteno, Đukanović je imao sastanak sa delegacijom trgovinske misije SAD-a koju predvodi zamjenik pomoćnika sekretara za Evropu i Evroaziju Ministarstva trgovine SAD Dejvid De Falco.
 
Ambasadorka SAD-a Džudi Rajzing Rajnke istakla je da Crna Gora i SAD dijele iste vrijednosti na čijim temeljima možemo graditi uzajamni prosperitet i dalje veze između dvije države i podsjetila je da je riječ o prvoj velikoj trgovinskoj misiji SAD u Crnoj Gori.

Zamjenik pomoćnika sekretara za Evropu i Evroaziju Ministarstva trgovine De Falco ističe da je boravak u Crnoj Gori prilika za izgradnju mnogo jačeg partnerstva.

"Mnogo možemo da učimo i naučimo jedni od drugih", istakao je De Falco.
 
Đukanović je poručio da pored partnerstva i povjerenja koje je građeno između Crne Gore i SAD-a u veoma teškom istorijskom ambijentu raspada Jugoslavije, želimo da razvijamo još snažnije i ekonomsko partnerstvo sa SAD.

On je podsjetio i na rad Američke privredne komore u Crnoj Gori, što je dobar osnov za buduću tješnju saradnju sa kredibilnim partnerima koji našoj zemlji ne donose samo investicije već i znanje i standarde.

"Predstavnici 23 američke kompanije čije su oblasti interesovanja dominantno informativno-komunikacione tehnologije i obnovljivi izvori energije iskazali su visoke ocjene za prijateljstvo dvije države, ali i izbore koje je Crna Gora napravila u vanjskoj politici i liderstvo", navode u saopštenju.

Oni su se interesovali za mogućnosti pokretanja biznisa u IT sektoru, razvoj preduzetništva, kao i u oblasti obnovljivih izvora energije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније