Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

13. 11. 2022. 18:36   >>  18:34 1

PODRŽALI PETICIJU

Liberalna partija podržala inicijativu za vanredne parlamentarne izbore

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) donijelo je jednoglasno odluku da podrži peticiju pokreta "Ima nas", koja ima za cilj održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Istovremeno, u odluci se šalje poziv liberalima, ali i svim građanima, da peticiju podrže svojim potpisom.

"Naša država nalazi se u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi koja pogađa sve segmente života, dok nadležni ne nude nikakvo rješenje. Jedini način da povratimo normalnost u svakodnevno funkcionisanje društva u cjelini je održavanje izbora nakon kojih bi Crna Gora dobila stabilnu političku Vladu koja će usmjeriti zemlju na pravi put, put razvoja i smirivanje tenzija", navode iz LP.

Poručuju da Vlada Crne Gore nastavlja sa urušavanjem države i društva.

"Ne libeći se da pregazi i Ustav i zakone, uruši ekonomiju, sva preduzeća, zdravstvo i na kraju doslovno pregazi i sopstvene građane, ne bi li očuvala jos kratko svoje položaje na vlasti. Građanima Ustav garantuje pravo da u takvim okolnostima, u skladu sa članom 92 Ustava Crne Gore, zatraže da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštine, kako bi se obezbijedilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Peticiju je već podržalo na hiljade građana i očekujemo da Skupština čuje njihov glas", zaključuju iz LP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније