Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

18. 11. 2022. 10:14 >> 10:27

MVP

Ambasadorka Šofranac Ljubojević predala akreditivna pisma predsjedniku Malte

Ambasadorka Crne Gore u Republici Malti Milena Šofranac Ljubojević predala je akreditivna pisma predsjedniku te zemlje Džordžu Veli, na audijenciji u predsjedničkoj palati San Anton, čime je stupila na dužnost izvanredne i opunomoćene ambasadorke u ovoj državi, na nerezidentnoj osnovi.

U razgovoru nakon ceremonije predaje akreditiva, iskazano je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Malte koje karakteriše saradnja u mnogim oblastima, uz napomenu da postoji potencijal za njeno jačanje na bilateralnom i multilateralnom planu.

“Ambasadorka je istakla spremnost da tokom svog mandata pruži maksimalan doprinos daljem snaženju odnosa dvije zemlje i saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, naglasivši značaj frekventnijih susreta najviših zvaničnika dvije zemlje”, navodi se u saopštenju.

Šofranac Ljubojević se posebno zahvalila na podršci Malte na našem evropskom putu, ističući da su iskustva ove zemlje od velikog značaja za nastavak reformskih procesa. U razgovoru je naglašen i značaj saradnje u regionu Mediterana kao važne komponente unapređenja saradnje.

Predsjednik Vela poželio je ambasadorki Šofranac Ljubojević dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju nove dužnosti.

Ambasadorka Šofranac Ljubojević sastala se i sa ministrom vanjskih i evropskih poslova i trgovine Malte Ijanom Borgom.

“Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili o prijateljskim i sadržajnim odnosima dvije države i razmijenili mišljenja o modalitetima daljeg jačanja sveukupne saradnje. Iskazana je obostrana spremnost za intenziviranje političkog, ali i ekonomskog dijaloga s posebnim akcentom na oblasti turizma, poljoprivrede i obrazovanja”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, potvrđena je spremnost za unapređenje ugovorno-pravnog stanja, kao i za nastavak saradnje dva ministarstva vanjskih poslova.

“Ambasadorka Šofranac Ljubojević je ocijenila da je kontinuirana razmjena iskustva dvije prostorno male, mediteranske države koje dijele posvećenost evropskim standardima, te promociji i zaštiti bezbjednosti i mira, od neprocjenjive vrijednosti”, saopšteno je iz MVP-a.

Ambasadorka će u nastavku posjete imati odvojene susrete sa predsjednikom Predstavničkog doma malteškog parlamenta Anđelom Faruđom i direktoricom za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova i trgovine Malte Anabelom Šaviš Mifsud.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније