Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

18. 11. 2022. 13:31   >>  13:30 2

BEČIĆ

Bez dogovora zahvaljujući tvrdim stavovima najvećeg dijela opozicije

Predsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik u Skupštini Aleksa Bečić kazao je da na današnjem sastanku predsjednice parlamenta Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori nije postignut nikakav dogovor zahvaljujući isključivim i tvrdim stavovima najvećeg dijela opozicije.

"Mogu reći da smo na nivou sadržine sastanka napravili korak naprijed jer smo bili na većem nivou ali smo po rezultatima ostali na istom nivou na kojem smo bili i na kraju prethodnog sastanka, po meni dominantno zahvaljujući isključivim i tvrdim stavovima najvećeg dijela opozicije a čuli ste da nije da nije bilo konstruktivnih predloga i analiza", kazao je Bečić na konferenciji za novinare koja je održana nakon sjednice.

On je kazao da svjedočimo crnogorskim paradoksima i apsurdima.

"Sa jedne strane tvrdite da je neki akt neustavan a sa drtuge nećete da učinite funkciolanom jedinu instituciju u zemlji koja jedina može da da sud o tom pitanju ne osporavate stručnost nijednog predloženog kandidata za sudije Ustavnog suda a sa druge strane odbijate da glasate za te kandidate...", kazao je Bečić.

In poručuje da sve počinje i završava se sa Ustavnim sudom.

"Ustavni sud je pitanje svih pitanja. Njegova funkcionalnost je put ka rješenju svih otvorenih pitanja", kazao je Bečić i istakao da je isključivost najvećeg dijela opozicije za njega iznenađenje.

On je poručio da će naredni dani dati odgovore na sva pitanja.

"Nijesam čuo nijedno osporavanje već samo pohvale i prizanja. Rasprava je potvrdila da imao kandidate za sudije Ustavnog suda koji nijesu ni naši ni njihovi. Ali zašto je problem da dobijemo takav Ustavni su kao što smo dobili tužilaštvom, nezavisno i nepristrasno. Možda zato što je neko navikao da se radi po nečijoj ličnoj volji, diktatu, projekcijama ili željama", kazao je Bečić.

On je kazao da će ono što će biti narednih dana pokazati ko želi institucionalno rješenje, funkcionalnost institucija, a ko blokadu, opstrukciju, tenziju i usložnjavanja već složene političke situacije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније