Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

19. 11. 2022. 07:23   >>  22:31 2

PARLAMENTARNA VEĆINA

Odbori da rade bez obzira na najavljeni bojkot

Parlamentarna većina razmatra modalitete kako da omogući nesmetano funkcionisanje skupštinskih odbora, imajući u vidu najavljeni bojkot parlamentarne opozicije, saopšteno je Portalu RTCG od predstavnika parlamentarne većine.

"To je važno imajući u vidu predstojeću raspravu o budžetu, kao i niz odluka i zakona koji su na čekanju, a o čemu bi rasprava mogla biti ugrožena sa obzirom na činjenicu da dio radnih tijela predvode poslanici koji pripadaju opozicji. U prvom redu misli se na Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, i Administrativni odbor, pa se razmišlja o tome da se naprave neke promjene u rukovodećoj strukturi kako bi sjednice bile zakazane i održane", saopšteno je Portalu RTCG.

Podsjećamo, nakon formiranja manjinske vlade, dio rukovodećih pozicija u skupštinskim odborima pripao je poslanicima stranaka koje su bile na vlasti prije avgusta 2020. godine.

U septembru ove godine političkim sporazumom ponovo je konstituisana većina sa izbora 2020. godine. Oni su na nedavnom sastanku potvrdili namjeru da jedinstveno djeluju po pitanju ključnih političkih izazova u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније