Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

22. 11. 2022. 12:22 >> 12:21

KONFERENCIJA U SKOPLjU

Liberalna partija očekuje podršku evropskih partnera

Građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva, saopštio je portparol Liberalne partije Amar Borančić.

Generalni sekretar LP Esad Šainović i Borančić učestvovali su na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju. Oni su diskutovali o daljim perspektivama proširenja EU te novom zamahu evropskih integracija regiona.

“On je rekao da je podrška građana članstvu u EU u Crnoj Gori visoka, ali da je aktuelna Vlada koja je bliska interesima Moskve i Beograda potpuno zaustavila evropske integracije, blokirala institucije i dovela do haosa koji prijeti da dovede do porasta evroskepticizma u državi”, saopšteno je iz Liberalne partije.

On je od prisutnih poslanika EP zatražio podršku za Crnu Goru i borbu građanskih i proevropskih snaga koja, kako je rekao, traje danima, uz podršku desetina hiljada građana na ulicama.

“Na skupu je poručeno da je važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u svim državama, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma”, navodi se u saopštenju.

Na skupu su učestvovali i visoki predstavnici evropskih institucija, poslanik Evropskog Parlamenta i lider ALDE Ilhan Kjučuk, poslanica Parlamenta Francuske Republike Liliana Tanguj kao i predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije, evropskih liberalnih partija iz Holandije, Slovenije, Bugarske, Roman Jakič lider LIBSEEN i drugi.

Osim niza panela o evropskoj perspektivi regiona, u Skoplju je održan i kongres LDP Makedonije na kojem je izabrano novo rukovodstvo ove sestrinske partije liberala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније