Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

24. 11. 2022. 11:45 >> 11:43
8

GP URA

"DPS da posluša apel i glasa za deblokadu Ustavnog suda"

Građanski pokret URA pozvao je poslanike DPS-a da uvaže i poslušaju apel predsjednice Venecijanske komisije Kler Bazi Malori i da glasaju za izbor novih sudija Ustavnog suda. Time bi, kako navode, istinski, a ne samo deklarativno potvrdili svoju brigu za državu.

Prilika za to je, poručuju iz GP URA, 28. novembra kada je na redu glasanje po ovoj tački dnevnog reda u Skupštini Crne Gore.

"Umjesto radikalizacije i dizanja tenzija, koje su im toliko bliske, pozivamo poslanike iz redova DPS-a da imaju konstruktivan pristup i da zajedno odblokiramo važnu instituciju koja je polazište za sve buduće procese u državi. Vrlo važno je kompletirati sastav Ustavnog suda, za to imamo kvalitetne kandidate, a ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju", navodi se u saopštenju.

Poručuju da je svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv evropske budućnosti Crne Gore:

"Cilj mu je destabilizacija sistema i države", zaključuju iz GP URA.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније