Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

ТВЦГ [ R.B. ]

24. 11. 2022. 12:33 >> 14:00
4

MILATOVIĆ PORUČIO

"DPS smišljeno blokira tranziciju vlasti"

Zamjenik predsjednika Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović kazao je da Demokratska partija socijalista (DPS) zloupotrebom instituta ustavne žalbe smišljeno blokira tranziciju vlasti.

"Četiri organizacije ili pojedinca koji su u direktnoj vezi s DPS-om podnijele su ustavne žalbe", kazao je Milatović na pres konferenciji.

On je izjavio da se po pisanju određenih nezavisnih medija radi o radikalno-desničarskim organizacijama i pojedincima, čime se,kako tvrdi, dodatno DPS stavlja u direktnu vezu sa njima

Milatović.je rekao da podnesene žalbe nijesu u vezi s rezultatima izbora, te da ih je zato odbila i Opštinska i državna izborna komisija.

Pregovori još traju

Dodao je da pregovori oko formiranja vlasti u Podgorici još traju, navodeći da su sa partnerima postigli konsenzus o najbitnijim stvarima.

Poručio je i da vjeruje da će do 19. decembra preuzeti vlast u glavnom gradu "na ovaj ili onaj način".

Milatović je kazao i da će čekati glasanje za sudije Ustavnog suda, i pozvao DPS da ne samo verbalno, nego i suštinski zaštiti državni interes i glasa za sudije.

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Andrej Milović, kazao je da su do sada imali nekoliko pravnih akcija, i da su podnijeli nekoliko krivičnih prijava i tražili mišljenja od DIK-a.

"Sve ovo nema samo politički interes, nego i materijalni, jer primaju značajnu nadoknadu, počev od Vukčevića kao predsjednika IK", rekao je Milović.

On je rekao da je nevjerovatno da jedan čovjek blokira izbornu volju 100 hiljada ljudi, i dodao da očekuje da će SDT postupiti po prijavama.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније