Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

24. 11. 2022. 17:17   >>  17:15

MURATOVIĆ OCIJENIO

"URA pokušava da manipuliše izjavom predsjednice VK"

Građanski pokret URA trebalo bi da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvao, umjesto što pokušava da manipuliše izjavom predsjednice Venecijanske komisije Kler Bazi Malori, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

URA je pozvala poslanike DPS-a da uvaže apel Bazi Malori i glasaju za izbor novih sudija Ustavnog suda.

Član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović naveo je da je Bazi Malori u srijedu napomenula da se sudije Ustavnog suda biraju kvalifikovanom većinom, kako i najviši pravni akt, Ustav, propisuje.

“Dakle, ne ucjenom kako to URA i njeni partneri pod komandantskom palicom Demokratski front (DF) pokušavaju da sprovedu”, rekao je Muratović.

On je kazao da je URA ljetos namjerno opstruirala izbor sudija Ustavnog suda, i ni za jednog od 18 predloženih nije glasala samo da bi držala Ustavni sud blokiranim i spriječila održavanje izbora.

“Isto to sada URA radi, pokušava da pobjegne od izbora, ali na drugi način, tako što pokušava da voljom 41 poslanika preglasa 40, iako Ustav predviđa kvalifikovanu većinu od dvije trećine, odnosno tri petine u drugom krugu”, naveo je Muratović.

On je poručio da se tome ne protivi samo DPS, “kako URA to demagoški i manipulativno tvrdi”.

“Već i sve druge partije kojima ne komanduje DF, a koje ukupno imaju 40 poslanika i predstavljaju skoro polovinu birača koji su glasali na posljednjim parlamentarnim izborima”, dodao je Muratović.

On je kazao da je zanimljivo da URA pojasni kako je revidirala svoje stavove u roku od dva mjeseca jer je sada glasala za kandidate za koje ljetos nije htjela.

“Zbog ovakvog politikanstva, fanatičnog držanja za fotelje, i kriminala u koje su se upetljali pojedini njeni funkcioneru, vlada koju predvodi URA ima podršku od rekordnih 2,8 odsto”, zaključio je Muratović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније