Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ T.S. ]

25. 11. 2022. 17:37   >>  17:35

MIJOVIĆ NIJE DOŠAO

Andrijevica: Propao još jedan pokušaj održavanja sjednice SO

U Adrijevici je propao još jedan pokušaj održavanja sjednice lokalnog parlamenta, zbog nedoslaska odbornika Demokratske Crne Gore, Bogdana Mijovića.

Demokrate čine vlast u ovom gradu sa koalicijom “Za budućnost Andrijevice”, odnosno DF i SNP.

Odbornik DF-a Rajko Stijović koji tvrdi da odbornik Mijović već duže vrijeme svojim nedolaskom na skupštinske sjednice ugrožava funkcionisanje lokalne vlasti u Andrijevici i da tako nanosi veliku štetu građanima.

“Mi samo sa velikom mukom porazili DPS u Andrijevici i sada jedan čovjek treba sve to da remeti. Problem nije u nama nego u Demokratama čiji je Mijović odbornik i to oni treba da riješe. To narod treba da zna, jer ovo je velika napravdu koju nam on nanosi. On treba da zna da niko nema pravo da ucjenjuje ovaj narod”, kazao je Stijović.

Mijović danas nije odgovarao na telefonske pozive, a iz OO Demokrata nijesu saopštili nešto konkretnije o ovom slučaju, navodeći da će o tome narednih dana raspravljati organi partije i nakon toga dati konačan sud.

Budući da većinu “Za budućnost Andrijevice” i Demokrate od 2020. godine valst drže sa samo jednim odbornikom više, nedolazak Mijovića koristi DPS koji se potom povlači sa sjednica, i tako lokalni parlament ostaje bez kvoruma.

Iz koalicije “Za budućnost Andrijevice” oglasili su nakon neuspješnog održavanja sjednice i zatražili da Demokretska Crna Gora razmotri sa njihovim odbornikom razloge nedolaska na sjednice i izrazili sumnju da se radi o političkoj korupciji.

Lokalni parlament u Andrijevici broji 31 odbornika. Vlast od avgusta 2020. godine imaju koalicija DF i SNP, odnosno “Za budućnost Andrijevice”, koji zajedno sa Demokratama imaju 16 odbornika, dok su u opoziciji DPS sa 14 odbornika i SD-a sa jednim odbornikom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније