Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

27. 11. 2022. 11:56   >>  28. 11. 2022. 06:46 4

OIK ŠAVNIK

Prekinuto glasanje na dva birališta, glasaće se sedmi put

Na dva biračka mjesta u Šavniku glasaće se i naredne nedjelje, jer je zbog nepravilnosti i šesti put izborni proces prekinut. Prije devet časova prenikuto je glasanje na biračkom mjestu broj 1 u zgradi Skupštine opštine Šavnik. Do problema je došlo i na drugom biračkom mjestu u selu Kruševice, ali je glasanje bilo kratko nastavljeno. Opštinska izborna komisije je nakon svega odlučila da izbori na ta dva biračka mjesta budu ponovljeni. Pravo glasa na ta dva glasačka mjesta ima 541 birač.

12:30    DF: Nećemo dozvoliti da Nikšićani glasaju; DPS: Bježe od izbornog poraza

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Šavnika” Gavrilo Cerović saopštio je za TVCG, da su i ove nedjelje u Šavnik da glasaju došli birači iz Nikšića, koje oni, kako kaže, ne poznaju.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić (DPS) kaže da šesti put izbori nijesu održani jer njihovi politički protivnici, kako dodaje, bježi od izbornog poraza.

11:45  OIK prekinuo glasanje

Prema informacijama TVCG OIK je u Kruševicama prekinuo izborni proces zbog neregularnosti na tom biračkom mjestu, pa će izbori biti nastavljeni naredne nedjelje.

10:55 U selu Kruševice nastavljeno glasanje

Glasanje u selu Kruševice nastavljeno je nakon prekida saopštio je predsjednik tog Biračkog odbora  Budimir Vukićević.

On je kazao da je na tom biračkom mjestu jedan član biračkog odbora pokušao da uništi dio izbornog materijala.

Vukićević tvrdi da do uništenja materijala nije došlo, pa je većina članova Biraškog odbora odlučila da glasanje bude nastavljeno. 

Kako javlja reporterka TVCG čeka se sjednica Okštinske izborne komisije koja će odlučiti da li će izbori na tom biračkom mjestu biti poništeni i da li je uništen dio izbornog materijala.

10:40 DPS Šavnik: Pravna država kapitulirala pred destrukcijom

Opštinski odbor šavničkog DPS-a saopštio je da su članovi biračkih odbora iz redova DF-a, ponovo spriječili održavanje izbora u Šavniku, te su biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo.

10:00 Na glasanje najvjerovatnije i naredne nedjelje

Na biračkom mjestu u zgradi SO, kako javlja RTCG, članica biračkog odbora iz redova koalicije "Za budućnost Šavnika" uništila je glasačke listiće zbog toga što su, kako je saopšteno iz te koalicije, na glasanje došla porodica koja nije iz Šavnika.

Oko devet sati prekinuto je glasanje i na drugom biračkom mjestu u Kruševicama, jer je član biračkog odbora takođe uništio izborni materijal.

Većina članova biračkih odbora trenutno se nalazi u policiji gdje daju izjave, javlja TVCG.

Situacija u gradu je mirna uz pojačano prisustvo policije.

Pojedini članovi biračkih odbora saopštili su za TVCG da glasanje najvjerovatnije danas neće biti nastavljeno.

09:09 OIK čeka informacije

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović saopštio je za Portal RTCG da još uvijek nemaju zvanične informacije o prekidu glasanja na dva biračka mjesta.

09:00 Problemi u selu Kruševice

Do problema je došlo i na biračkom mjestu u Kruševicama gdje se trenutno ne glasa.

Na tom biračkom mjestu je uništen dio izbornog materijala.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih pet izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13. i 20. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније