Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

27. 11. 2022. 20:33 >> 20:44
3

SDCG

"Ima nas da pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti"

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere, da prisustvuju sjutrašnjem protestu pokreta "Ima nas" koji je zakazan za 18 sati ispred Skupštine Crne Gore.

"Parlamentarna većina, kao i predsjednica Skupštine, pokazali su da nemaju namjeru ni da pokušaju da dodemo do dogovora oko pitanja koja dijele Crnu Goru, ali i oko onoga što je naša obaveza i potreba ove države. Stoga smo tu da im, po treći i po ko zna koji put ako bude trebalo, jasno kažemo da jezik sile ne prihvatamo i da će sa nama morati da se dogovaraju, tako što ćemo sjesti za isti sto i doći do kompromisnog rješenja", kazali su iz SD-a.

Oni su poručili da je odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda.

"A do tada, na nama je da im jasno i glasno poručimo da nas ima i više nego dovoljno da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti", zaključuju u SD-u.

Građane na protest pozvala je i poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније