Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.С.

29. 11. 2022. 14:22   >>  14:19

OO PZP

Odnos vlade prema Beranama sve gori

Opštinski odbor Pokreta za promjene (PZP) Berane saopštio je kako se vlade mijenjaju, ali da je odnos prema Beranama sve gori.

Oni navode da samo letimični pogled na Predlog Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu podsjeća na stih iz pjesme "sve je isto samo njega nema" koji bi u slučaju opštine Berane mogao da glasi "sve je isto, za Berane sve gore i gore".

“Naime, pregledom opredijeljenih sredstava za šest opština sa sjevera Crne Gore od kojih je opština Berane druga po broju stanovnika planiran je nestvarno mali iznos upoređujući sredstva koja su opredijeljena za naše susjedne opštine” - kažu u OO PZP Berane

Kako objašnjavaju, u Predlogu kapitalnog budžeta za 2023. godinu za projekte koji se realizuju preko Uprave za kapitalne projekte, za opštinu Bijelo Polje je opredeljeno 7.385.504 eura, za opštinu Kolašin čak 10.595.205 eura, za opštinu Rožaje 7.886.001 eura, za opštinu Mojkovac 5.010.006 eura, za opštinu Plav 1.764.503 eura, dok za opštinu Berane je opredeljeno samo 1.395.050 eura.

“Od ovog iznosa planiranih sredstava za opštinu Berane čak 1.280.000 eura, se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju objekata opšte bolnice u Beranama, znači za sva ostala ulaganja na teritoriji opštine Berane planiranih u kapitalnom budžetu Vlada Crne Gore je opredijelila samo 115.050 eura. U tom iznosu je planirano ulaganje u opštinu Berane i to: za izgradnju vrtića 10.000 eura, za izgradnju Cites centar sa ZOO vrtom 55.000 eura, za kanalizacionu mrežu 40.050 eura, Ski centar Lokve 10.000 eura” - saopstava PZP.

U isto vrijeme, prema njihovim riječima, u opštini Kolašin samo za izgradnju garaže za potrebe skijalište izdvojeno je čak 3.650.100 eura, ili za hidrotehničku infrastrukturu-osnjezavanje ski centra Kolašin - planirano 5.000.000 eura, ili samo za izgradnju osnovne i muzičke škole u Bijelom Polju 1.500.000 eura, ili samo za rekonstrukciju glavne gradske ulice u Plavu 550.000 eura, ili samo za Ski centar "Žarski" 3.000.000 eura.

“Za lokalnu infrastrukturu, rekonstrukcije ulica, puteva, vodovoda, trgova, škola, za opštinu Berane u kapitalnom budžetu države Crne Gore za 2023. godinu nije planiran ni jedan jedini euro. Zato pozivamo sve poslanike Demokratskog fronta posebno poslanike iz opštine Berane, da ne glasaju za ovakav neprijateljski budžet prema našoj opština i građanima Berana. Berane neće niko kažnjavati nismo to dozvolili ni Milu, ni Dušku, nećemo ni Dritanu” - zaključuje se u saopstenju Opstinakog odbora PZP Berane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније