Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

30. 11. 2022. 15:31   >>  19:36

PREDLOG ABAZOVIĆA

Novaković Đurović da rukovodi Ministarstvom evropskih poslova

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović predložena je za rukovoditeljku Ministarstva evropskih poslova (MEP) na 31. sjednici Vlade.

Novaković Đurović predložena je od strane premijera Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. Abazović je zahvalio ministarki evropskih poslova Jovani Marović, koja je podnijela ostavku, na dosadašnjoj saradnji. 

"Razlozi za ostavku mogu da budu ovakvi ili onakvi, ali ono što se moglo čuti u javnosti ja ne mogu da doživim kao razlog za ostavku, ali da ne ulazim u to - svako ima individualni razlog da se odnosi i profesionalno kako misli da je potrebno. S obzirom na to da mi nismo dozvolili da se u bilo čemu kaska, nećemo dozvoliti ni da se u ovome kaska", kazao je Abazović. 

Dodao je da MEP nastavi sa aktivnostima "bez ikakvih restrikcija".

Podsjećamo, potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović u petak je podnijela  ostavku na te funkcije.

Abazović je iskoristio  priliku da pozove poslanike da odblokiraju Ustavni sud.

"Oni koji su za evropski put glasaće za sudije Ustavnog suda. Oni koji nisu za evropski put ne mogu da se kriju iza nikakve lažne propagande, nego treba da preuzmu odgovornost zbog čega ne dozvoljavaju državi Crnoj Gori da se primakne Evropskoj uniji i da u tom segmentu napravi značajan iskorak ", kazao je Abazović.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније