Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

30. 11. 2022. 19:23 >> 19:25

PRIBILOVIĆ

"Nije moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, izbori jedini izlaz"

Nije moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize, navodi se u saopštenju poslanice DPS-a u Skupštini Crne Gore Suzane Pribilović. 

"Ministar u oborenoj Vladi Dritana Abazovića - Dragoslav Šćekić, pokazao je svojim današnjim nastupom da ne vlada osnovnim pravnim terminima", istakla je Pribilović. 

Pribilović je reagovala na izjavu potpredsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića da treba da dođe do rekonstrukcije aktuelne Vlade.

Pribilović navodi da "nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u parlamentu". 

"Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade - i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježeno. Nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u parlamentu", navodi Pribilović. 

Ona ističe da nije moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, te da su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz. 

"Ipak, gospodine Šćekiću, da razjasnimo osnovne pravne pojmove. Vlada čiji ste ministar je pala a u Ustavom predviđenom roku nije konstituisana nova većina koja bi izabrala mandatara. Dakle, niti je moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize koju ste stvorili Vi i vaši koalicioni partneri. I oni će se desiti veoma brzo, koliki god to panični strah izazivalo kod Vas zbog izvjesnog ostanka ispod cenzusa i time kraja karijere - kako za Vas tako i za partiju kojoj pripadate", zaključuje Pribilović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније