Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

05. 09. 2023. 19:07 >> 19:09

ALBANSKO TUŽILAŠTVO

Još tri mjeseca za istragu o švercu 430 kg kokaina preko Bara

Specijalno tužilaštvo Albanije zatražilo je još tri mjeseca da sprovede istragu u vezi sa švercom 430 kilograma kokaina iz Kolumbije preko Bara i postojanju objekta koje je korišćen kao "kokainska laboratorija". Taj zahtjev uputili su specijalnom sudu, jer čekaju dokaze iz Kolumbije. Kako su ranije prenijeli albanski mediji, osim saradnje sa crnogorskim istražiteljima biće poslata i molba kolumbijskim vlastima da pomognu u ovoj istrazi. No, odgovor još nije stigao.

Vijest da je produžena istraga za još tri mjeseca, objavio je u avgustu shqiptarja.com. 

Tovar droge je zaplijenjen 25.novembra prošle godine u objektu nekadašnjeg gradonačelnika  u Fieru.

Kako piše "Ora njuz", zahtjev kolumbijskim vlastima se šalje kako bi se saznalo ko je kupac robe, prevoznici i drugi članovi grupe koji su sarađivali da bi kokain bio uveden sa vještačkim organskim đubrivom u Albaniju.

Navodi se da je albansko tužilaštvo posebno zainteresovano i za aktivnost Kolumbijca Zamira Rodrigeza. Sumnja se da je Rodrigez hemičar koji je odvojio kokain od vještačkog đubriva.

Albanski mediji prenijeli su ranije da je Rodrigez 13. jula prošle godine ušao u Crnu Goru i da je pratio tovar droge iz Bara do Albanije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније