Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

04. 12. 2022. 11:31   >>  11:59 1

KRIVOKAPIĆ

"Da sam želio da pravim kompromise bio bih i danas premijer"

Bivši premijer i lider Demohrišćanskog pokreta Zdravko Krivokapić kazao je na Tviteru da bi i danas bio premijer da je želio da pravi kompromise sa bivšim režimom i radi po nalozima centara moći van Crne Gore. On je podsjetio da je na današnji dan prije dvije godine izglasana je 42. Vlada Crne Gore i dodao da bi se pobjednici od 30. avgusta 2020. godine dogovorili da je on bio prepreka.

“Da sam želio da pravim kompromise sa bivšim režimom i radim po nalozima centara moći van Crne Gore, bio bih i danas premijer. Da sam bio prepreka dogovoru pobjednika od 30. avgusta, oni bi se dogovorili nakon mog odlaska”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

On je podsjetio da je na današnji dan prije dvije godine izglasana je 42. Vlada Crne Gore.

“Bez obzira na teško stanje koje je zatekla i brojne opstrukcije sa kojima je bila suočena, ostvarila je značajne rezultate na svim poljima”, napisao je bivši premijer.

Formirana je, kako je rekao, uz konstantne ucjene većine političkih snaga koje su je "podržavale" i bila jedino moguće rješenje u tom trenutku.

“Srušena je od strane sopstvenog potpredsjednika, neustavno i uz vatromet bivšeg režima”, kazao je on.

On je sumirao i rad aktuelne Vlade.

“Umjesto deblokade institucija i ubrzanja EU integracija, od strane neustavne DPS-URA-SNP Vlade dobili smo međusobne optužbe za učešće u organizovanom kriminalu i izdaji države. Umjesto uigranih prevara sličnih onima kojima smo svjedočili u prethodnom periodu počev od formiranja neustavne DPS-ove Vlade pa do "slučajnog" kašnjenja sa dostavljam potpisa podrške Lekiću, građani zaslužuju priliku da na izborima daju sud o tome ko je kako radio”, kazao je Krivokapić.

Istakao je da ga raduje snaga ideja 42. Vlade koje su, kako je rekao, svoju punu potvrdu dobile na prethodnim lokalnim izborima.

“Raduje me pojava novih političkih subjekata koji će, uz postojeće progresivne snage, na sljedećim izborima dobiti mandat građana da ovu državu snažno povuku naprijed.
Narod pobjeđuje, a političari moraju da slušaju glas naroda”, zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније