Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

05. 12. 2022. 10:22   >>  10:20

IKOVIĆ

Iz opozicione klupe najprije ćemo insistirati na očuvanju Trga

Pokret Preokret u Danilovgradu će djelovati iz opozicione klupe, kazao je njihov odbornik u Skupštini Opštine Danilovgrad Vuk Iković. On je najavio da će insistirati na tome da odluke koje se donose u Skupštini Opštine Danilovgrad budu podređene interesima lokalne zajednice a kao prvi korak u tom pravcu, kako je kazao, biće očuvanje Trga.

Iković je kazao da Preokret u Danilovgradu neće biti dio lokalne vlasti.

"Dali smo svoj doprinos da izbori prođu u demokratskoj atmosferi, povukli svoju žalbu pred Ustavnim sudom kako bi izbori mogli biti nesmetano proglašeni i pozvali druge da učine isto, te podržali konstituisanje administrativnih tijela i imenovanja nužnih za početak rada lokalne samouprave. Izbor kandidata za gradonačelinka smo podržali jer se radi o osobi sa vrlo dobrim ljudskim i stručnim karateristikama i time dali i simbolički doprinos da lokalna samouprava u novom mandatu može početi nesmetano funkcionisati", navodi Iković u saopštenju.

Nakon toga, kako je kazao, Preokret nastavlja borbu za Danilovgrad iz opozicionih klupa.

"Razlog ovakve odluke leži u drugačijem viđenju politike u odnosu na novu većinu koja će voditi grad i želimo da na ovaj način damo doprinos uvođenju novih političkih praksi u kojoj će cilj biti isključivo opšti interes građanki i građana Danilovgrada bez obzira koju su partiju ili listu glasali", navodi se u saopštenju.

On je najavio da će insistirati na tome da odluke koje se donose u Skupštini Opštine Danilovgrad budu podređene interesima lokalne zajednice – od krovnog lokalnog nivoa, pa sve do mjesnih zajednica.

Prvi korak u tom pravcu, kako je kazao, biće očuvanje Trga kao primjer odbrane javnog dobra.

"Promovisaćemo rješenja koja smo predstavili u kampanji a za koja smo uvjereni da su u najboljem interesu svih građanki i građana Danilovgrada i budno pratiti rad nove vlasti, te reagovati kada god uvidimo da se mogu donositi bolja rješenja ili ispravljati nepravda. Iniciraćemo niz odluka čijom primjenom bi se poboljšao kvalitet života u Danilovgrada i biti u pravom smislu glas građana", zaključio je Iković.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније