Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

07. 12. 2022. 12:53   >>  13:23 5

TRI FUNKCIONERA

Državni sekretari iz SDP-a podnijeli ostavke

Državni sekretari iz Socijaldemokratske partije, Amina Cikotić, Budimir Mugoša i Petar Odžić, podnijeli su ostavke na te funkcije u ministarstvima sporta i mladih, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i kapitalnih investicija.

Oni su, obrazlažući ostavke, ocijenili da je Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore izgubila legitimitet da u punom kapacitetu vodi unutrašnju politiku, pa tako i u tim resorima.

Cikotić, Mugoša i Odžić su u obrazloženjima naveli da, kao politički imenovane osobe u Vladi, smatraju primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljaju dužnost državnih sekretara.

Oni su, uz zahvalnost na dosadašnjoj korektnoj saradnji, zatražili od resornih ministara da njihove ostavke procesuiraju na prvoj sljedećoj sjednici Vlade.

"Kao politički imenovano lice u Vladi smatram primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljam dužnost državne sekretara/ke u Vladi Crne Gore", navodi se u njihovim saopštenjima.

Poručuju da su shvatajući dužnosti maksimalno odgovorno, "u potpunosti su nastojali da tokom trajanja mandata sve aktivnosti i radne obaveze budu sprovođene u najboljem interesu države i svih njenih građana".

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније