Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Нена Драшковић, Радио ЦГ

07. 12. 2022. 16:35 >> 16:33

NVO SEKTOR

Proces tužilaštva u slučaju poslanika da bude potpuno transparentan

Poslanici parlamentarne većine glasaće da se skine imunitet njihovim kolegama iz DPS-a i SD-a, koje SDT optužuje za nezakonito dobijanje stanova. Iz NVO sektora očekuju da proces tužilaštva bude zasnovan na činjenicama i u potpunosti transparentan.

Da je rađeno po Zakonu, ne bi bilo ni reakcije Tužilaštva, smatra izvršna direktorica Akcije za socijalnu pravdu Ines Mrdović. Dodaje i da nije oštećena samo država nego i građani zbog sijaset spornih odluka.

"Da je sve bilo po zakonu vjerovatno da Spacijalno državno tužilaštvo ne bi ušlo u tu priču. Druga mnogo bitnija stvar je to da oni koji su dobijali stanove po mizernoj cijeni su dizali ruke za destine ili čak stotine kontroverznih i spornih odluka koje su išle direktno na štetu interesa građana", ocjenjjuje Mrdović.

Dejan Milovac iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora kaže da se nada "da će Tužilaštvo sveobuhvatnom istragom koja će biti zasnovana na konkretnim činjenicama i dokazima doći do razrješenja koji će konačno donijeti pravdu u ovom slučaju, i ono što je ne manje važno da se ukoliko se dokaže da su stanovi dodijeljeni nezakonito određena sredstva vrate u budžet.

"Takva istraga koja bi bila zasnovana na činjenicama i u potpunosti transparentna donekle bi trebalo i da uskrati spekulacije da se zapravo radi o određenom političkom obračunu prema istomišljenicima, jer smatram da SDT ima dovoljno dokaza da postupak dovede do kraja", zaključuje Milovac.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović potvrđuje da će Demokrate glasati za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a.

"Svakako da "afera stanovi" mora dobiti pravni epilog. U potpunosti sam ubijeđen da specijalni državni tužioc Vladimir Novović i njegov tim rade svoj posao časno i pošteno i bez bilo kakvih političkih uticaja za šta ga neki optužuju ovih dana. Mi ga ohrabrujemo da nastavi u tom smjeru", kaže Martinović.

Dragan Ivanović iz SNP-a kaže, da glasanjem za skidanje imuniteta ne osuđuju bilo koga već žele da se dokaže da li su krivi ili ne, odnosno stane na put korupciji i kriminalu.

"Socijalistička narodna partija će biti za to i da su u pitanju poslanici naše partije. I ti koji se sada bune zbog čega bi se skidao imunitet su bili ti koji su bili organizatori i bili oni koji su podržavali što se sve radilo u Crnoj Gori. Zato im i smeta što je neko krenuo da stane na put organizovanom kriminalu i korupciji. Ne licitiram nikoga, naravno, tražimo da se dokaže, pa na kraju ko bude kriv neka za to odgovara", kaže Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније