Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

08. 12. 2022. 15:00 >> 15:42

ABAZOVIĆ

"Svaki put pred neku važnu odluku DPS izmisli nešto da skrene pažnju"

Svi moramo da radimo da ukupnu društvenu klimu poboljšamo kako bi se svako osjetio bezbjednim, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, povodom događaja zbog kojeg je Milan Knežević (DF) podnio prijavu za napad. Abazović je istakao je da mu je žao zbog incidenta, te da po njegovom sudu niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje.

"Žao mi je, to su stvari koje se dešavaju, ja sve pozivam na veći stepen tolerancije, ne bih ni od toga pravio nekakvu dramu", kazao je Abazović novinarima u Tuzima. 

Istakao je da se svi ljudi suočavaju prije ili kasnije, manje li više u izazovnim situacijama. 

"Po mom skromno sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, to je i zabranjeno, a svi moramo da radimo da ukupnu društvenu klimu poboljšamo kako bi se svako osjetio bezbjednim", naveo je Abazović. 

On je pozvao institucije da sve istraže do kraja. 

"Ako je neko prekršio zakon u odnosu na bilo koga da se mora reagovati. Žao mi je kao premijeru i kao kolegi zbog te situacije koja se desila", zaključio je Abazović. neko prekršio zakon.

Na pitanje o koncentracionoj vladi Abazović je istakao da  "nova vlada u kojoj bi bio DPS a to je na primjer koncentraciona vlada, to je znači prihvatljivo za sve, računajući i međunarodnu zajednicu, a vlada u kojoj nema DPS-a e to je rušenje ustavnog poretka i mora da se ide na izbore. Eto, samo tema za razmišljanje". 

Kazao je da smatra da ako se izabere Ustavni sud situacija je jednostavna jer svi akti mogu da se testiraju u toj instituciji.

Abazović navodi da svaki put pred neku važnu odluku, a važna je sjednica 12. decembra, DPS izmisli nešto da bi skrenuo pažnju. To je rekao u odgovoru na pitanje da li su tačne informacije da Vlada u narednih 15 dana planira da donese odluku o ulasku u Otvoreni Balkan te da u tom smislu ima podršku zvaničnika EU. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније