Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

15. 12. 2022. 16:42   >>  16:39 1

MILATOVIĆ I IVANOVIĆ SA PIČOM I SARAZINOM

"Kompletiranje Ustavnog suda suštinski državni interes"

Jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i član Predsjedništva tog pokreta Filip Ivanović, sastali su se sa specijalnim izaslanicima Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom i Manuelom Sarazinom.

Centralna tema sastanka je bio aktuelni politički momenat u Crnoj Gori ali i načini rješenja institucionalne krize.

Milatović i Ivanović su izrazili zabrinutost zbog blokade institucija, što vjeruju da vodi ukupnoj destabilizaciji političkih prilika u zemlji i koči dalje evropske integracije, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa Sad.

Dodaje se i da su, "međunarodne partnere upoznali sa opstrukcijama u vezi tranzicije vlasti u Podgorici, gdje je skoro dvije trećine građana glasalo za promjenu vlasti".

Pič i Sarazin su potvrdili podršku UK i Njemačke evropskoj perspektivi Crne Gore, i "apostrofirali nužnost što ranijeg izbora sudija Ustavnog suda".

Milatović i Ivanović su dodali da vjeruju da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, te da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda, zaključuje se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније