Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

16. 12. 2022. 21:13 >> 21:16
3

PREMIJEROV PREDLOG

"Potpuno anulirati izbore u Šavniku i provjeriti birački spisak"

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da se zalaže da se lokalni izbori u Šavniku potpuno anuliraju i da se zakaže novi termin za njihovo održavanje, najbolje bi bilo na proljeće naredne godine. On je kazao da bi bilo neophodno da se u međuvremenu obavi kontrola biračkog spiska. To je, kaže, njegov apel Državnoj izbornoj komisiji.

"Ima naznaka o nepravilnostima u biračkom spisku, da na istoj adresi ima tri, četiri birača. Da dolaze ljudi iz Nikšića da glasaju", rekao je Abazović u emisiji "Okvir". 

On je kazao da je ključno da se ispitaju navodi o neregularnostima u biračkom spisku. 

Glasanje na lokalnim izborima, koje se u Šavniku u Crnoj Gori održava po osmi put, prekinuto je na oba biračka mjesta u zgradi Opštine i u selu Kruševice u nedjelju. U zgradi Opštine Šavnik pravo glasa ima 483 birača i selu Kruševice 58 birača.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gdje se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.Tvrde da dolaze birači iz drugih gradova, koji nemaju veze sa Šavnikom a hoće da tamo glasaju. 

Glavni politički protivnici, dosadašnja gradska vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista i Demokratski front i Demokrate, s druge, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније