Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

29. 12. 2022. 12:19 >> 12:42
9

KONFERENCIJA SNP-A

Joković: Postoji većina za Otvoreni Balkan

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, saopštio je postoji volja i većina za Otvoreni Balkan i da vjeruje da će ova ili novoformirana vlada realizovati o to pitanje.

Joković je istakao da  je potpisivanje Temeljnog ugovora kao jedan od najvećih uspjeha aktuelne Vlade. Rekao je i da on nije potpisan da bi se dao povlašćen položaj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, već da bi se on izjednačio sa drugima. Lider SNP-a je poručio i da se "sada najbolje vidi kako smo vratili DPS na vlast". 

"Crna Gora se ove godine najmanje zadužila, nikada nije bila veća naplata budžeta, sasjekli smo kriminal i korupciju, naročito kada je u pitanju šverc cigareta, isplaćene su sve plate i sve penzije...", rekao je Joković na konferenciji za medije. 

Kazao je da će biti povećane plate za 20 odsto u mnogim državnim institucijama.

"Imali smo najjeftinije gorivo i pelet u regionu, sve što smo mogli smo učinili. Državna preduzeća nijesu nikada bolje poslovala", naglasio je Joković. 

Dodao je i da je ovo prva Vlada koja je uvećala svoju imovinu, tako što je otkupila nekadašnja državna preduzeća. 

"Prošle godine, u ovo vrijeme, prosječna plata je bila 530 eura, ove godine je 735. Nikada u Crnoj Gori nije bilo više zaposlenih...", rekao je predsjednik SNP-a i coijenio da je "ovo bila jedna uspješna priča".

Poručio je i da se sada vidi "kako su vratili DPS na vlast". 

Na temu Otvorenog Balkana, Joković je odgovorio da  postoji volja, te da vjeruje da će ova Vlada ili novoformirana realizovati o to pitanje.

"Postoji dogovor u vladi, postoje određene procedure, vjerujem da će ova vlada ili dogovorom o formiranju nove, postići i to pitanje. Većina postoji za to i vjerujem da će to biti rješeno. To nije političko pitanje, sve će se dešavati kao doo sada, ali na mnogo jednostavniji i brži način. Posebno je bitno što su sve deržave potpisale da će jedinstveno djelovati kada su u pitanju vremenske nepogode", dodao je. 

Joković je saopštio da SNP-u nije bitno "šta će dobiti" u novoj vladi. 

"Mi bi pristali, ako bi bila bolja Vlada, i da bude bez SNP-a, da ne budemo u njoj, samo da se ispostave dobri rezultati kao ova vlada", kazao je lider te partije. 

Na pitanje je li prihvatljivo da Nebojša Medojević bude koordinator bezbjednosnih službi, Joković je odgovorio: 

"Postoje službe i dogovori. Što se tiče obavještajnog sektora, znate da SNP nije ništa zauzimao, tako da nijesmo prepreka tome..."

Istakao je i da su postignuti odlični rezultati po pitanju eksploatacije šljunka iz rijeka, naročito Morače.

"Uputio bih apel građanima da jave policiji i inspekcijama kada vide da neko zloupotrebljava. Apelujem i na one, koji su do sada uzeli ilegalno ogromna sredstava, da prestanu već jednom", kazao je Joković na konferenciji. 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније