Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г. [ Mina ]

11. 01. 2023. 14:00 >> 14:06
1

JOKOVIĆ

"SNP i dalje želi da se formira 44. Vlada"

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković (SNP) kazao je da želi da se pregovori o formiranju 44. Vlade nastave i dodao da SNP nikada nije i neće odustati od onog potpisao i dogovorio.

"Suština je da su neki željeli da prebace krivicu na SNP, zato što nijesmo zakazali skupštinu prije dogovora. Ja pitam one koju su to uradili, u kojoj su to opštini, zakazali skupštinu, a da nijesu prije toga dogovorili rasprodjelu resora", kazao je Joković na konferenciji za medije.

Istakao je da SNP ostaje pri tome da se nastave razgovori i da neće biti prepreka.

"Ono samo što je dogovoreno jeste da je mandatar Lekić, da polovina resora pripada SNP-u i GP URA, a polovina Demokratkom frontu i Demokratama, i mimo toga nijedne riječi o razgovorima nije bilo. Ja mislim da mi, pobjednici od 30. avgusta, treba da se dogovorimo da imamo zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima“, kazao je Joković.

Kako je rekao, u SNP-u imaju jednu želju, a to je da se potpuno razvlasti Demokratska partija socijalista (DPS).

"Da pobijedimo kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima i da DPS prvi put uđe u kampanju iz potpuno čiste opozicije“, istakao je Joković.

On je, komentarišući izjavu jednog od lidera DF-a Milana Kneževića da ne isključuje saradnju sa DPS-om ako na čelu te stranke ne bude Milo Đukanović, naveo da je pitanje šta će biti ako na to mjesto dođe Duško Marković ili neko drugi.

Joković je, govoreći o odlasku ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića, na obilježavanje Dana Republike srpske (RS), kazao da je RS "fakat i proizvod Dejtonskog dogovora i mira u Bosni".

"Poštujemo cjelovitost i integritet Bosne i Hercegovine (BiH), ali itekako poštujemo i RS“, istakao je Joković.

Kako je rekao, oni koji su najviše napadali prisustvo pripadnika SNP-a na obilježavanju Dana RS, nijesu se obratili povodom ranjavanja djece na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније