Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

23. 01. 2023. 15:01 >> 15:00
4

ŠARANOVIĆ

"Nema potpisa iz DF-a za vanrednu sjednicu Skupštine"

Poslanički klub Demokratskog fronta (DF) nije potpisao inicijativu da se sazove vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kazao je na konferenciji za novinare poslanik Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović.

Šaranović je istakao da nema "ni minimum razumijevanja za kolege koje partijski interes stavljaju iznad interesa građana".

"Građani Podgorice na izborima su tražili jedan novi program, tražili da dođe do promjene u Glavnom gradu, a naša je obaveza da do smjene vlasti dođe", kazao je Šaranović. 

Istakao je da smatra da svi koji su već glasali za ovaj zakon treba da stave potpis, i dovedu do formiranja nove gradske uprave u duhu u kojem su odlučili građani Podgorice.

"U ovom trenutku većinski isteres građana Podgorice je da dođe do formiranja vlasti u duhu njihovog izbora. Na današnji dan imamo potpise, ta sjednica bi bila održana za 15 dana i Zakon bi stupio na snagu na dan objavljivanja, a istog dana bi Vuković napustio fotelju gradonačelnika Podgorice", naveo je Šaranović. 

Istakao je da treba da se nađe jedno pravno i političko rješenje koje će dovesti do preuzimanja vlasti u Podgorici.

"Mi smo do ovog trenutka učinili sve, ja sam do današnjeg dana vjerovao da neće biti nikakvih problema, a danas je bila moja obaveza da se obratim građanima Podgorice", kazao je Šaranović. 

Naveo je da je obaveza političara da im na vrhu liste političkih prioriteta stave izbor sudija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније