Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

26. 01. 2023. 18:38 >> 18:33
1

RAJNKE - ĐUKANOVIĆ

"Potpun i funkcionalan Ustavni sud najvažnije pitanje za budućnost Crne Gore"

Potpun i funkcionalan Ustavni sud najvažnije je pitanje za budućnost Crne Gore, poručila je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, tokom sastanka sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Đukanović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, zahvalio za inicijativu ambasadorke za razgovor, kao i za pažnju u odnosu na pitanje izbora sudija i funkcionalnost institucija u Crnoj Gori.

"Ovoj zemlji je potrebna puna funkcionalnost i to je uslov da bi zemlja opstala, a institucionalne stabilnosti ne može biti bez funkcionalnog Ustavnog suda", naveo je on.

Predsjednik je, dodaje se, upoznao ambasadorku sa naporima koji se preduzimaju u cilju postizanja kompromisa u pogledu selekcije kandidata i naglasio da je podrška izboru sudija neupitna ukoliko procedura izbora od prvog koraka u Ustavnom odboru bude potpuno poštovana.

"Ambasadorka je uz zahvalnost za prijem potvrdila da se izbor sudija Ustavnog suda, u paketu pitanja, kako je rečeno, u Vašingtonu doživljava kao najvažnije temeljno pitanje. Ona je naglasila da je potpun i funkcionalan Ustavni sud najvažnije pitanje za budućnost zemlje, u vezi sa čim je ključna poruka američkih partnera očekivanje odgovornog postupanja svih političkih aktera u parlamentu da bi ova runda izbora sudija bila uspješna i donijela rješenje za punu funkcionalnost Ustavnog suda. Ambasadorka Rajnke cijeni napore Predsjednika Crne Gore da se ide ka rješenju u procesu povratka funkcionalnosti Ustavnog suda", dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su visoko ocijenili odnose dvije savezničke države i razgovarali o potencijalima za nastavak i intenziviranje komunikacije na visokom nivou važne za evropsku i evroatlantsku perspektivu regiona u cjelini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније