Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

27. 01. 2023. 13:20   >>  19:48 12

ABAZOVIĆ

"Bilo bi dobro da imamo zajedničkog kandidata za predsjednika"

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da se nada da će Crna Gora na predsjedničkim izborima dobiti novog predsjednika i da bi bilo dobro da to bude neki zajednički građanski kandidat. Govoreći o ponovnim pregovorima o formiranju vlade sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta 2020. godine, kazao je da je spreman da čuje predlog ako ga neko ima.

Premijer je kazao da nije preokupiran predsjedničkim izborima. On je novinarima saopštio svoj stav i dodao da će se  naknadno izjasniti i partijski organi. 

“Najvažnije je da Crna Gora dobije novog predsjednika i da to bude neki zajednički građanski kandidat. To bi bilo odlični. Značajno bi bilo i da to bude dama”, kazao je Abazović.

Istakao je da je siguran da ćemo dobiti novog predsjednika za kojeg se nada da će biti kooperativniji u ostvarivanju nacionalnih interesa. 

Komentarišući ponovne pregovore o formiranju vlade sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta 2020. godine, koje predlaže DF, kazao je da je spreman da čuje predlog ako ga neko ima. 

“Ako postoji konkretni predlog kako bi to trebalo da izgleda više sam nego voljan i spreman da čujem. Samo da ne pričamo u oblacima”, rekao je Abazović.

Naglasio je da prije odlaska na izbore treba izabrati Ustavni sud.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније