Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

28. 01. 2023. 20:24 >> 20:33
3

DOBRIČANIN

Skupljamo potpise da kandidat za predsjednika bude Goran Danilović

Odbori Ujedinjene Crne Gore skupljaju potpise za Gorana Danilovića kao kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Kako je naveo poslanik te stranke Vladimir Dobričanin, siguran je da će predsjednik Ujedinjene na sjednici Glavnog odbora stranke, koja će uslijediti oko 10. februara, prihvatiti kandidaturu, jer Crnoj Gori treba neko ko zaista može biti predsjednik, ima iskustva i koga mogu, kako je kazao, mirne duše glasati i oni kojima partijski biljeg nije ključan.

U saopštenju Dobričanin, navodi da predsjednički izbori nisu predtakmičenje za parlamentarne, pa bi bilo važno da jednom konačno na predsjedničkim izborima biramo ličnost, čoveka koji bi zaboravio strančarenje i vratio dostojanstvo toj funkciji, koja je duže od dvije decenije bila samo rezervni položaj DPS-a.

"Pomalo je tužno kada vidimo da i u našoj većini funkciju predsjednika Crne Gore doživljavaju kao i DPS ranije. Ne govori se o čovjeku, kandidatu koji bi mogao da okupi, nego o tome da to mora biti naš ili njihov, a nije važno ko. 'Biće neko od nas', zvuči zaista ponižavajuće, jer ako može bilo ko onda nam je valjda jasno da će sve ostati isto, samo će novi predsjednik dobiti novu člansku kartu i odmah zaboraviti ko ga je i za koje mjesto birao", naglašava Dobričanin.

Izbor predsjednika Crne Gore je, kako kaže, ipak, prilika da konačno i jednom zauvijek prekinemo sa tom praksom.

"Imajući sve ovo u vidu odbori Ujedinjene CG već skupljaju potpise za kandidaturu našeg predsednika Danilovića. Ne za nekoga od nas, nego konkretno, upravo za njega. Ne može neka politička partija ili koalicija imati dva, tri ili pet kandidata za takvu poziciju i skupljati potpise za bezimenog kandidata. Po principu dječije igre eci-peci-pec nećemo određivati ko će biti naš kandidat. Siguran sam da će Danilović na sjednici GO stranke, koja će uslijediti oko 10. februara, prihvatiti kandidaturu za predsjednika Crne Gore, jer nam treba neko ko zaista može biti predsjednik, ima iskustva i koga mogu mirne duše glasati i oni kojima partijski biljeg nije ključan. Eto prilike i onima koji još partijski kalkulišu da podrže čovjeka koji bi znao i umio da bude ono što želimo. Neko ko je na političkoj sceni Crne Gore poznat po obrazovanosti, dostojanstvu, političkoj mudrosti i konačno, neko ko će dostojanstveno nositi fukciju predsjednika Crne Gore", navodi Dobričanin.

Kako je dodao, možda bi to i pomirilo one koji nikako da se dogovore, kojima je ta funkcija mala i samo bi da je zauzmu da je ne bi preuzeo ko drugi.

"Ako bude tako nećemo se pomjeriti mnogo naprijed. Ustvari, vratili bismo se unazad. Predsjednik mora držati riječ, biti principijelan i imati iskustva, životnog i političkog, a morao bi imati i dar da miri. Siguran sam da imamo upravo takvog kandidata, Gorana Danilovića", poručuje Dobričanin.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније