Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Мина [ R.B. ]

02. 02. 2023. 22:03 >> 06:17
1

BEČIĆ SAOPŠTIO

"Glavni odbor utvrdiće kandidata Demokrata za predsjednika"

Glavni odbor Demokratske Crne Gore donijeće odluku o tome ko će biti kandidat te partije za predsjednika države, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da je Predsjedništvo Demokrata zadužilo sve predsjednike opštinskih i mjesnih odbora da odmah pripreme infrastrukturu za početak realizacije izborne kampanje.

Bečić je naveo da ga je Predsjedništvo na sjednici koja je održana večeras zadužilo da sazove sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se utvrditi kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore.

Na pitanje da li je on najozbiljniji kandidat, on je odgovorio da će tu odluku donijeti Glavni odbor partije.

Bečić je kazao da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su birači Demokrata i Evrope sad bezrezervno za zajednički nastup, prenosi Portal Vijesti.

"Istraživanja kažu da zajednički kandidat moguće pobjeđuje i u prvom krugu, a sigurno je novi predsjednik Crne Gore, da zajednička parlamentarna lista Demokrata i Evrope sad pobjeđuje i na parlamentarnim izborima", dodao je Bečić.

On je, odgovarajući na pitanje da li je zaključicima Predsjedništva Demokrata isključena mogućnost podrške predsjedniku Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću i da li je to kraj pregovora, kazao da “nikad ne kažu kraj, jer njihova ponuda je uvijek tu”.

“Bez obzira na njihov jednostrani potez, ako ćemo da se dogovorimo da zajedno nastupimo i napravimo partnerstvo pobjedničko za Crnu Goru, evo podržaćemo Spajića, zajedničkog kandidata, ako dogovorimo zajednički nastup i na parlamentarnim izborima", rekao je Bečić.

On je naveo da su spremni za izbornu kampanju, ali da "nije trenutak za mjerenja, već vizionarstvo".

"Da bismo objedinili građanske snage, pobijedili podjele, ekstremizam, kriminal i korupciju i da bi pobijedila građanska Crna Gora", dodao je Bečić.

On je istakao da se prije, a ne nakon izbora sklapaju dogovori o podjeli odgovornosti, i naveo da se njemu najmanje može inputirati "foteljaški pristup".

"Uvijek sam tu bio relaksiran, ali je potreba da podijelimo odgovornost, eliminišemo revanšizam i imamo pobjednički model", dodao je Bečić.

Bečić je, na pitanje da li bi u drugom krugu predsjedničkih izbora podržali kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) ili lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića, odgovorio da su za takve odluke zaduženi partijski organi.

"Mi smo usmjereni na prvi krug, to pitanje je trenutno daleko. Bio zajednički kandidat sa Evropom sad ili kandidat Demokrata, ulazimo u drugi krug", naveo je Bečić.

On je upitao zašto ne bi već sada imali sigurnog predsjednika i veliku pobjedu na parlametarnih izborima, zajedničkom saradnjom.

Bečić je poručio da sigurno na predsjedničkim izborima ne bi podržali kandidata DPS-a.

On je, odgovarajući na pitanje da li je URA isključena iz priče o objedinjavanju partija na centru, kazao da su sa tom partijom “na nivou korektne političke distance, odnosa".

Bečić je poručio da gledaju u budućnost i ono što je državni interes.

“Naša logika je bila da građanskog bloka i objedinjavanja ima ako imate dogovor dvije najveće partije u tom centru, i da vidimo da li kolege iz Evrope sad žele to objedinjavanje, i da je prirodno da se, ako imamo dogovor, te dvije partije dogovore o koraku ka manjim subjektima", naveo je Bečić.

Na pitanje da li je okončana priča o formiranju 44. Vlade, on je odgovorio da je to očigledno, ako je suditi po izjavama drugih subjekata.

Bečić je kazao da Demokrate nemaju strah od vanrednih izbora.

Kako je naveo, ako se Ustavni sud učini funkcionalnim i deblokiraju procesi u Podgorici i Pljevljima, Demokrate će biti spremne da na partijskim organima razmotre pitanje skraćenja mandata parlamentu.

Bečić je kazao da bi bilo prirodno da to prvo razmotre, dogovore i usaglase u krugu 41 poslanika.

“Ali, ako primijetimo i zaključimo da neko želi u dužem roku da koristi tu poziciju, da drži v.d. tehničko stanje, ozbiljno ćemo razmotriti da izaberemo demokratsko rješenje za razrješenje te situacije", naveo je Bečić.

Na pitanje da li bi glasali za skraćenje mandata Skupštine sa DPS-om, on je odgovorio da je “suština da će Demokrate na organima partije odlučiti kad će skratiti mandat i da neće ići na zahtjev DPS-a".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније