Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

03. 02. 2023. 10:05 >> 10:11
2

ŠEHOVIĆ U VAŠINGTONU

Savezništvo sa SAD-om prioritet, CG će se brzo vratiti na civilizacijski kolosjek

Demokratija, poštovanje ljudskih prava, ali i saradnja u cilju očuvanja mira i kolektivne bezbjednosti nemaju alternativu, a Crna Gora kao mala država velike istorije svim tim procesima mora pružati važan doprinos, za šta je potreban uslov očuvanje trajnog savezništva sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje s pravom mora biti tretirano jednim od najvažnijih spoljno-političkih prioriteta, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović poslednjeg dana posjete Vašingtonu.

On je dodao da su u brojnim kontaktima koje su kao članovi delegacije imali sa predstavnicima američkog Kongresa i Senata, kao i gostima na Molitvenom doručku, redovno isticali zadovoljstvo zbog toga što je Crna Gora pristupanjem NATO alijansi iskazala jasnu namjeru da se kao društvo trajno veže za zapadni sistem demokratskih vrijednosti.

“Ali smo takođe podijelili nemalu zabrinutost zbog činjenice da su nakon političkih promjena iz 2020. godine, upravo te evroatlantske vrijednosti suštinski dovedene u pitanje, uz konstantno nastojanje da se ispravno postavljen ideološki okvir u državi zamijeni svojim antipodom”, istakao je Šehović.

Lider SD-a je iskazao čvrsto uvjerenje i snažno očekivanje da će se nakon već raspisanih predsjedničkih i očekivanih skorih parlamentarnih izbora, naša država brzo vratiti na evropski, građanski, odnosno na civilizacijski kolosjek, sa kojeg je u prethodne dvije i po godine nažalost skrenula.

“Posjeta Vašingtonu nas je učvrstila u uvjerenju da će svi koji svoju politiku zasnivaju na takvoj progresivnoj programskoj platformi imati punu podršku SAD-a, ali i svih ostalih partnerskih država”, zaključio je Šehović.

Šehović je u Vašingtonu prisustvovao 71. Molitvenom doručku koji je ove godine okupio političke lidere iz oko 90 zemalja svijeta, a čiji domaćin je bio predsjednik SAD-a Džo Bajden.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније