Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А1 [ R.B. ]

14. 02. 2023. 20:47   >>  20:47 7

IVANOVIĆ SAOPŠTIO

"Spajić ostaje predsjednički kandidat Evrope sad"

Funkcioner “Evrope sad”, Filip Ivanović, kazao je da Milojko Spajić ostaje predsjednički kandidat tog pokreta, uprkos navodima da je MUP Srbije potvrdio da on ima prijavu boravka u Beogradu.

“Milojko Spajić je kandidat Evrope sad za predsjednika i to će i ostati. I to ne zato što je to stav predsjedništva 'Evrope sad', već zbog toga što će to potvrditi i Državna izborna komisija. Ja nisam siguran da li je ta informacija od Republičke izborne komisije Srbije došla u Državnu izbornu komisiju Crne Gore ili je to dokument koji je procurio negdje na putu između MUP-a Srbije i RIK-a Srbije, ali ono što ja mogu da potvrdim i dokažem večeras je da Milojko Spajić ispunjava sve ustavne i zakonske porpise da bi se kandidovao za predsjednika Crne Gore“, rekao je Ivanović, gostujući u emisiji "Klub A" na A plus TV.

On je dodao da će javnost biti obaviještena narednih dana i o stavu Milojka Spajića po ovom pitanju.

“Apsolutno ne sumnjam, ukoliko se budu poštovale ustavne i zakonske norme države Crne Gore u kojoj se on kandiduje za predsjednika, da će njegova kandidatura biti prihvaćena“, rekao je Ivanović.

Na pitanje zašto od Spajića javnost nije čula jasno da li ima državljanstvo Srbije, Ivanović je odgovorio:

“Čuli ste jasno, u parlamentu rekao da nema državljanstvo Srbije. To je informacija kojom ja raspolažem danas“.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović je ocijenio da Spajić, nakon što je potvrđeno da nije govorio istinu, "nije dostojan da bude kandidat za predsjednika Crne Gore".

“Da stavimo sa strane priču o prebivalištu, sama činjenica da Milojko Spajić nije govorio istinu, uz ono sve prethodno ga diskredituje i ne čini ga dostojnim da bude kandidat za predsjendika Crne Gore“, rekao je Vučurović.

Ivanović je nakon toga pokazao dokumenta potrebna za predsjedničku kandidaturu Milojka Spajića po Ustavu Crne Gore (izvod iz državljanstva, biračkog spiska i prijave boravišta), i rekao da se Evropa sad ne bavi dvojnim državljanstvom Andrije Mandića, podsjećajući da je lider Nove srpske demokratije 2011. godine izjavio u Skupštini da se nikada neće odreći svog srpskog državljanstva.

“Ovdje se ne radi ni o pravnoj, ni o formalnoj, ni o administrativnoj ni o moralnoj barijeri za gospodina Spajića da se kandiduje za predjednika Crne Gore. Ovdje se radi isključivo o kalkulacijama u kojima gospodina Milojka Spajića treba diskreditovati na ličnom i moralnom osnovu kako bi se smanjila njegova podrška u biračkom tijelu za koju gospodin Vučurović, siguran sam, sasvim sigurno zna da i mi znamo“, rekao je Ivanović.

Spajić ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, saopšteno je danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) iz Republičke izborne komisije Srbije. Takođe je saopšteno da kandidat Demokratskog fronta(DF) Andrija Mandić nema prebivalište u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније