Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

16. 02. 2023. 08:20   >>  17:34 11

VUJISIĆ

"Đukanović će se kandidovati za predsjednika samo ako bude siguran u pobjedu"

Građanski aktivista i novinar Vuk Vujisić smatra da će Demokratska partija socijalista na predsjedničkim izborima kandidovati aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića samo ako budu sigurni u pobjedu. U suprotnom, smatra on, DPS će predstaviti drugog kandidata koji treba da podnese poraz.

“Ukoliko drugi kandidati jedni drugima nanesu toliku štetu da Đukanović može da pobijedi, on će biti kandidat. Ukoliko ne, naravno da će isturiti nekog drugog da izgubi u ime DPS-a, jer on ne smije da pokaže da može da izgubi. On i dalje ima mit o nepobjedivosti, jer bi njegov poraz bio kraj za DPS”, rekao je Vujisić u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Nakon poraza na izborima, kaže Vujisić, Đukanović ne bi mogao više da se vrati kao jak politički akter.

“Ali s druge strane, to bi bilo dobro za DPS kako bi mogla da uđe u reforme i tu bi se polarizacija društva smanjila, pa bi možda na narednim izborima isplivale mlade nade”, kazao je on.

Komentarišući to što što se DIK bavio liderom Pokreta Evopa sad Milojkom Spajićem iako nije još predao predsjedničku kandidaturu, Vujisić smatra političkom igrom.  

“DIK čine predstavnici partija, tako da se ti mehanizmi koriste kako bi se novi politički subjekti na neki način oštetili. Definitivo je Evropa sad porasla pa su i vlast i opozicija zabrinuti zbog toga”, kazao je on. 

Smatra da MUP treba da ispita za sve kandidate da li imaju dvojno državljanstvo i gdje im je prebivalište.

Institucije pokazale da ne mogu da se izbore sa eksploatacijom šljunka

To što je premijer rukovodio akcijom rušenja nelegalnih objekata na Morači govori o tome da institucije i dalje nisu spremne da se izbore sa nelegalnom eksploatacijom šljunka, kazao je Vujisić. Očekuje da Specijalno državno tužilaštvo ispita ko je godinama omogućavao da neko nanosi ogromnu štetu državi.  

Vujisić je kazao da je rušenje nelegalnih objekata samo prvi korak u nizu kako bi se spriječila nelegalna eksploatacija šljunka, sanirala obala Morače, a samim tim i spasilo vodoizvorište Bolje sestre.

“Mislim da je bila potrebna poruka da niko ne smije da se ruga državi, da uzurpira njeno zemnjište i pljačka državno dobro”, kazao je on.

Smatra da do rušenja ne bi došlo da nijesu došli ministri.

“I ranije su ta rušenja bila zakazovana, ali institucije nijesu imale hrabrosti i volje”, rekao je Vujisić i dodao da se nada da će SDT ispitati ko je omogućio nelegalnu eksploataciju šljunka.

Sa sanacijom je trebalo početi u decembru, kako bi bilo obezbijeđeno sigurno vodosnabdijevanje primorja, smatra on. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније