Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Biljana Rovčanin, TVCG/M.L.B. ]

18. 02. 2023. 13:30 >> 13:33
2

SASTANAK SA ĐUKANOVIĆEM U MINHENU

Radman: Izborima do proevropski orjentisane Vlade

Hrvatska želi da se što prije kompletira Ustavni sud u Crnoj Gori i da se održe parlamentarni izbori na kojima će se izabrati proevropski orjentisana Vlada, kazao je crnogorskim novinarima u Minhenu ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Nakon sastanka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem ,u okviru Minhenske konferencije o bezbjednosti, Radman je kazao i da Hrvatska smatra da je neophodno veće prisustvo Evropske unije na Balkanu.

“Žalimo da Crna Gora ima i parlamentarne izbore i da izabere onu vlast koju crnogorski građani i žele. Ja sam siguran da će to biti evropski orjentisana vlada koja će nastaviti put ostavrivanja evropske perspektive. Mislim da su ove dvije godine zbog nestabilne situacije propuštene, ali sigurno da tu ima prostora za unapređenje i za nastavak. Ima volje, ima motivacije i treba, jer i EU treba biti više prisutna na Zapadnom Balkanu”, poručio je Radman.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније