Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

27. 02. 2023. 19:10 >> 19:05

MUGOŠA

"Najvažnije je da je odblokiran Ustavni sud"

Potpredsjenik Socijaldemokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore boris Mugoša ocijenio je da je najvažnije da je odblokiran Ustavni sud.

"Kolege iz obnovljene većine su nadam se shvatili da su dijalog i kompromis, a ne ucjene i 'političke igre' demokratski standard, iako smo izgubili preko godinu dana kad je ta lekcija u pitanju. Što se tiče profesionalnog integriteta izabranih sutkinja, mnogo važnije od toga što svako od nas iz ovih ili onih razloga misli je to kako će one postupati kao sutkinje Ustavnog suda i to je najrelevantnije mjerilo njihovog kvaliteta", kazao je Mugoša.

Napominje da hoće da vjeruje da će funkciju vršiti časno, savjesno pravedno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu, kako i stoji u zakletvi koju su položili danas.

"Stekli su se uslovi da se uskoro proglase konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici, Plavu i Pljevljima i vjerujem raspišu vanredni parlamentarni izbori kao jedini održivi pokušaj izlaska iz duboke krize", istakao je Mugoša u Tviter objavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније