Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

08. 03. 2023. 20:37 >> 20:37
2

GRAĐANSKA ALIJANSA

Pripremili Deklaraciju za fer i slobodne izbore

Građanska alijansa (GA) pripremila je Deklaraciju za fer i slobodne izbore, kojom se predsjednički kandidati obavezuju da će na fer način i u demokratskoj atmosferi učestvovati u izborima.

Kako je saopšteno iz GA, Deklaracijom se predsjednički kandidati obavezuju i da će njihova predizborna kampanja biti u duhu poštovanja zakonskih principa, ali i njihovih protivkandidata.

Iz GA su naveli da su Deklaraciju podržali Goran Danilović, Draginja Vuksanović Stanković, Jakov Milatović i Aleksa Bečić.

Potpisivanjem Deklracije kandidati se obavezuju da izborni rezultati budu odraz slobodne volje građana, da će se slobodna volja građana reflektovati kroz pravo na jednako i tajno pravo glasa i nepovredivost tajnosti glasanja;

Kandidati se obavezuju i da će slobodno izražavati politička uvjerenja koja neće ići na štetu, niti ugrožavati uživanje ljudskih prava građana i da će se zalagati za poštovanje propisa kako bi se garantovali pošteni, fer i slobodni izbori.

Potpisivanjem Deklracije kandidati se obavezuju i da će se boriti za sankcionisanje svih onih postupaka koji narušavaju osnovne postulate ljudskih prava, kao i da državne resurse nećemo zloupotrebljavati u svrhu postizanja boljih izbornih rezultata.

Kandidati se obavezuju i da će prilikom medijskih nastupa, gostovanja u medijima i drugim obraćanjima javnosti odnositi sa poštovanjem, uvažavajući razlike protivkandidata/kinja i dignitet medijske i javne scene Crne Gore.

Potpisivanjem Deklracije kandidati se obavezuju da će njegovati kulturu dijaloga i boriti se snagom argumenata, vodeći računa da prilikom javnih nastupa u izbornoj kampanji ne bude prisutan bilo koji oblik govor mržnje i da ćemo isti uvijek najoštrije osuđivati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније