Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

10. 03. 2023. 12:39 >> 12:39

HELSINKI

Ibrahimović zabrinut za proces evropskih integracija Crne Gore

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović izrazio je zabrinutost za proces evropskih integracija Crne Gore prilikom učešća na političkoj Skupštini Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju. On je pozvao EPP da pojača prisutnost u zemljama Zapadnog Balkana i pruži još snažniju podršku Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU.

Ibrahimović je zajedno sa poslanicom Kenanom Strujić-Harbić i članom Predsjedništva BS Admirom Šahmanovićem prisustvovao panelu na visokom nivou na temu „Nordijske perspektive budućnosti“, sa glavnim govornikom bivšim premijerom Finske Jyrkijom Katainena. Takođe, održan je i panel na visokom nivou o aktuelnom pitanju evropske sigurnosti i odbrane, na kojem su učešće uzeli predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola, predsjednik političke stranke Kokoomus Petteri Orpo i predsjednik EPP-a Manfred Weber.

Drugog dana događaja održana je diskusija o EPP-u kao glasu srednje klase, kao i rasprava o političkom dokumentu o osnaživanju srednje klase u svijetu nestabilnosti, koji su predstavili potpredsjednici EPP-a Petteri Orpo i Johannes Hahn.

Na marginama sastanka, Ibrahimović je razgovarao sa Manfredom Weberom, predsjednikom EPP-a, Robertom Metsolom, predsjednicom Parlamenta EU, Ester De Lange i Davidom McAllisterom, potpredsjednicima EPP-a.

Takođe, delegacija BS se sastala i sa Petteri Orpom, predsjednikom Kokoomus partije iz Finske i Johannom David Wadephulom, zamjenikom predsjednika poslaničke grupe CDU/CSU u Bundestagu.

Učesnici sastanka su se usaglasili da se intenziviraju sastanci na visokom nivou u Briselu i Bundestagu, a dogovorena je i posjeta Podgorici visokih članova EPP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније