Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 03. 2023. 07:29 >> 07:29

POSJETA

Abazović u Rimu o članstvu Crne Gore u EU

Predsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović učestvovaće, na poziv ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonija Tajanija, na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana, koji će se održati u Rimu, 3. aprila

Kako se navodi u platformi objavljenoj na sajtu Vlade, na sastanku u Rimu shodno predviđenom dnevnom redu biće razmatrana situacija u regionu i razgovarano o načinima jačanja zajedničkih napora u oblastima sigurnosti, migracije i strateške komunikacije, ali i o evropskoj integraciji zamalja regiona. 

"Učešće predsjednika Vlade  Dritana Abazovića biće prilika da se predstave rezultati koje je
Crna Gora preduzela u dijelu evropske perspektive, ali i da se razmotre budući koraci koji su
neophodni na putu prema punopravnom članstvu u EU", navodi se na sajtu Vlade.

Kako se navodi na sajtu, u skladu sa dobrosusjedskim odnosima sastanak je prilika da se potvrdi zajednički strateški cilj jačanja stabilnosti regiona, te s tim u vezi, da region kao takav pripada evropskoj porodici.

"Boravak u Rimu biće prilika i za održavanje radnih bilateralnih susreta sa predstavnicima zemlje domaćina", navodi se na sajtu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније