Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

01. 04. 2023. 14:41   >>  14:40 1

DF POZVAO KOVAČA DA ODLOŽI GLASANjE

"Izbor Grdinića značio bi nastavak uticaja Vesne Medenice"

Demokratski front (DF) poziva minstra pravde Marka Kovača da upotrijebi institucionalni uticaj i odloži glasanje za izbor predsjednika Privrednog suda dok se ne kompletira Sudski savjet, saopšteno je iz te koalicije.

“Eventualni izbor Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda značio bi nastavak uticaja Vesne Medenice i Ane Đukanović na crnogorsko pravosudje, ali i jasnu poruku da DPS i dalje dominantno upravlja ključnim procesima u crnogorskom društvu. Ako se tome doda da je supruga sudije Mladena Grdinića nedavno izabrana za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za krivično i građansko zakondavstvo u Ministarstvu pravde, s pravom se postavlja pitanje koji su to kriterijumi opredjeljivali ovakve predloge i izbore”, poručuju iz DF-a.

Navode da je brat sudije Grdinića bio “visoko kotiran” na odborničkoj listi DPS-a na lokalnim izborima u Kolašinu.

“Vjerovatno je suvišno, ali želimo potencirati i činjenicu da je rođeni brat sudije Grdinića bio visoko kotiran na odborničkoj listi DPS-a na lokalnim izborima u Kolašinu. Javnosti posebno želimo skrenuti pažnju da je sudija Grdinić jedan od glavnih junaka knjige “Mobing u Crnoj Gori” koju je finansirala Evropska komisija, a u kojoj se jasno vidi uticaj Vesne Medenice na Grdinića u sporovima u kojima je Medenica i s njom povezana lica imala interes”, dodaju iz DF-a.

Kažu i da je posebno zanimljivo istražiti na koji način je sudija Grdinić “dopunjavao” svoj imovinski karton od 2018.

“Sve navedeno je više nego dovoljno da se izbor predsjednika Privrednog suda odloži dok se ne izaberu članovi Sudskig savjeta s punim legitimitetom, i zato očekujemo da ministar pravde, za kog smo uvjereni da nije dio strategije za imenovanje Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda, iskoristi zakonske mehanizme i zaustavi dalju medenizaciju crnogorskog pravosuđa”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније