Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

27. 04. 2023. 16:08 >> 16:08

U TOKU IZBORNE KAMPANjA

Odluke o zapošljavanju u državnim firmama se ne dostavljaju ASK-u

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) podsjetila je da se propisana ograničenja i obaveze dostavljanja odluka o zapošljavanju u toku izborne kampanje ne odnose na firme u državnom vlasništvu, odnosno vlasništvu lokalne samouprave.

Podjsećaju i da Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisuje zabrane, ograničenja i obaveze izvještavanja u cilju transparentnosti upotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji.

"Članom 44 Zakona propisano je ograničenje zapošljavanja lica na određeno vrijeme u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, sa izuzetkom da je to moguće isključivo radi obezbjeđivanja neometanog i redovnog odvijanja i funkcionisanja procesa rada tih organa, na osnovu odluke nadležnog tijela ovih subjekata i samo ukoliko je to predviđeno aktom o sistematizaciji radnih mjesta", navodi se u saopštenju.

Sve odluke o zapošljavanju i angažovanju lica zaključene u toku trajanja izborne kampanje, sa kompletnom pratećom dokumentacijom, dostavljaju se Agenciji za sprječavanje korupcije u roku od tri dana od dana donošenja odluke.

Pregled zapošljavanja u toku kampanje za parlamentarne izbore raspisane za 11. jun 2023. godine dostupan je na internet stranici Agencije.

"Članom 44 Zakona nije propisana zabrana zapošljavanja za popunu slobodnih radnih mjesta predviđenih važećim pravilnikom o sistematizaciji, kako na određeno, tako i neodređeno vrijeme", navodi se.

Agencija, kako se navodi, ohrabruje građane da joj se obrate u slučaju uočenih nepravilnosti i mogućih zloupotreba javnih resursa u izbornoj kampanji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније