Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

04. 05. 2023. 10:40   >>  10:47 7

EMISIJA "LINK"

Bošković: Angažovao sam advokata zbog slučaja "Stanovi"

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Bošković, saopštio je da nikada ništa nije uzeo od Stambene komisije, te da je angažovao advokata nakon skidanja imuniteta zbog slučaja "Stanovi". U emisiji "Link", Radija Crne Gore, poručio je da je radio po zakonu.

"Politika stanova nije politika Predraga Boškovića, ni ostalih 11 osumnjičenih, od strane odlazećeg premijera. To je politika koja se vodila od 1946. na ovamo. Siguran sam da je sve što smo radili bilo zakonito. Nikada ništa nijesam uzeo od Stambene komisije i naravno da sam angažovao advokata jer ne želim da ništa prepuštam slučaju, živimo u jednom ludom vremenu", rekao je Bošković.

Istakao je da svaka vlada ima pravo da vodi svoju politiku.

"Da li su te politike bile ispravne, jedini sud mogu dati građani na izborima. Pokušavao sam i siguran da sam uspio da poštujem zakon onako kako je trebalo."

"Prilika da DPS pokaže novo lice"

Bošković je kazao da će vanredni parlamentarni izbori 11. juna prilika da ta partija pokaže svoju snagu i novo lice novih ljudi. U "Linku" je saopštio i da se odluka o nastupu na tim izborima mora donijeti u narednih nekoliko dana.

Kako je naveo, razgovaraju sa političkim subjektima, ali i građanima, kako bi našli najbolji model. 

"Što se DPS-a tiče, dobrodošao je svako ko baštini karakteristike evropske, evroatlanske, građanske, multietničke, antifašističke Crne Gore. Spremni smo i da preispitamo neke naše odluke koje se nijesu pokazale najboljim, ali smatramo da se u Crcnoj Gori mogu naći neke niše gdje se možemo složiti i stabilnije i odlučnije odvesti Crnu Goru u Evropsku uniju", naglasio je Bošković u "Linku".

Naveo je da se 2020. godine, nakon parlamentarnih izbora, stvorila potreba preispitivanja puta partije, te da je 2. april donio situaciju koja treba do opredijeli buduću poziciju stranke.

"Siguran sam da je DPS spreman na promjene, i imenovanje Danijela Živkovića za v.d. predsjednika pokazatelj je da se partija ne boji radikalnih zaokreta. DPS je shvatio poruku i ide u ozbiljniju tranziciju", poručio je Bošković.

Dodao je da je Živković dobio neupitnu podršku na svim nivoima partije.

"Vjerujem da će mu izbori 11. juna dati dodatnu snagu da nakon kongresa DPS-a krajem godine nastavi da vodi partiju. Zadnje dvije i po godine pokazale su da smo i sa opozicione pozicije znali da štitimo nacionalne interese, oborimo dvije vlade..."

"Inauguracija pokazatelj kako doživljavaju državu"

Poslanik DPS-a saopštio je da je siguran da na Cetinju niko ne bi upro prstom ili uputio pogrdan komentar novoizabranom predsjedniku Jakovu Milatoviću ili bilo kome ko bi došao na njegovu inauguraciju.

Odluka da se inauguracija održi u Podgorici, smatra Bošković, pokazatelj kako doživljavaju državu.

"Mijenjaju protokole onako kako im se prohtje. Šalju više poruka - da Cetinje nije stara prijestonica, već bezbjednosno
problematičan grad, koji ne baštini vrijednosti sadašnje vlade i njenog predsjednika. To je loša poruka za one koji su za to da se ova država miri", zaključio je sagovornik Radija Crne Gore. 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније