Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 05. 2023. 18:24 >> 18:24
2

DF ZETA

Nećemo dozvoliti ni Dukaju, ni Abazoviću da se igraju sa osjećanjima našeg naroda

Iz DF Zeta se, kako su kazali, zahvaljuju ministru što se ponudio da pomogne, ali poručuju, “nismo sigurni da će biti u prilici da posle 11. juna bude na toj poziciji”.

Iz OO DF Zeta kazali su da je ministar javne uprave Maraš Dukaj zadnji koji je trebao da se oglasi povodom njihove inicijative o poništenju Odluke o priznanju Kosova. Navode da su za njeno usvajanje smo bili isprovocirani glasanjem Vlade za prijem Kosova u Savjet Evrope.

Iz DF-a su to kazali reagujući na izjavu Dukaja koji je kazao da je novoformiranoj Opštini Zeta, "umjesto izražavanja dnevnopolitičkih stavova u oblastima državne i vanjske politike – mudrije i svrsishodnije da rade ono što je njihova nadležnost i što građani od njih očekuju".

"U toj vladi, i on sam učestvuje, a pritom je i glasao na sjednici 9. juna 2022. godine Predlog odluke o izmjenama i dopuna zakona o teritorijalnoj organizaciji, glasao za opštinu bez jednog njenog dijela, to jest za obezglavljenu opštinu i za njeno samostalno funkcionisanje ostave samo pola godine za formiranje organa, pa je samim tim, gospodin Dukaj najodgovorniji za ovaj status osakaćene opštine. Da im nije bilo glasova DF-a, podsjetićemo Dukaja, da ne bi izgradili fabriku čipsa i da to vrlo dobro znaju. I da im nije bilo glasova DF- a, ne bi se vratio Valdanos vlasnicima", navode iz DF-a.

Ističu kako su očekivali od Dukaja da se oglasi, "kad je on zajedno sa jednim brojem građana, proslavaljao izbornu pobjedu sa zastavama UCK i Velike Albanije, na kojima su ucrtane Zeta i PG".

"Radimo mi pod jako teškim uslovima, za koje ste izmedju ostalog, i vi krivi jednim dijelom , naš rezultat će se vidjeti u narednom periodu, nemojte Vi da brinete oko toga , ali sigurni budite nećemo ni vama ni Abazoviću, niti bilo kome, dozvoliti da se igra sa osjećanjima našeg naroda, i da glasa u naše ime za neke nepostojeće države . Nemoj da zaboravi da je on ministar u Vladi, koji je samo izdajom izborne volje gradjana od 30.08. sa mjesta direktora Čistoce Tuzi postao ministar", dodaju u reagovanju.

Iz DF Zeta se zahvaljuju ministru što se, kako su kazali, ponudio da pomogne, ali poručuju, "nijesmo sigurni da će biti u prilici da poslije 11. juna bude na toj poziciji".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније