Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

14. 05. 2023. 12:06 >> 13:42
10

KRAJ NAKON 11 GODINA

Mandić: Konstituenti DF-a idu različitim putevima; Medojević i Knežević: Nema svađe

Konstituenti Demokratskog fronta (DF) nastaviće političku borbu pojedinačno, rekao je lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i tako poslije 11 godina, označio kraj te koalicije. Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević i lider Demokratske narodne parije (DNP) Milan Knežević dematovali su navode da je bilo sukoba među liderima Fronta. Medojević je najavio da će PzP samostalno na vanredne parlamentarne izbore, dok će, kako smo ranije, objavili NSD i DNP vjerovatno izaći u koaliciji.

“DF je donio odluku da konstituenti DF-a idu različitim putevima ka istom cilju”, kazao je Mandić, na konferenciji za medije.

Kaže i da svoju borbu nastavljaju dalje. Ističe i da je cilj trojice lidera da Crna Gora bude ujedinjena.

"Važno nam je da ljudi koji podržavaju DF znaju da među nama nema svađe, sukoba, razlika", kazao je Mandić.

Medojević: PzP ide samostalno, nije bilo svađe među liderima DF-a

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da su imali različite političke stavove i interese, ali su imali zajednički cilj da se ujedini srpski i crnogorski svijet.

"Misija DF-a je ostvarena Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori su pomireni", kazao je Medojević.

Da nije bilo DF-a, kako kaže Medojević, ne bi bilo promjena u Crnoj Gori.

"Bilo je to divno putovanje sa mojim prijateljima. Ako se ne slažemo oko nekih svari to je daleko manje od onoga oko čega se slažemo i kroz šta smo prošli... Misija je ostvarena Đukanović i DPS su pali", kazao je Medojević.

Medojević kaže i da nije bilo svađa među liderima DF-a i da sve njihove koalicije na lokalnom nivou ostaju.

"Bolje je da se posvetimo stvaranju ponude za birače i ostvarimo što bolji rezultat i ponudu u Crnoj Gori", istakao je Medojević.

On je najavio da će PzP na junskim parlamentarnim izborima nastupti samostalno sa programom čiji će fokus biti na tome kako da se sprovedu reforme.

Knežević: Nikakvih sukoba, ni ružnih riječi nije bilo

Lider DNP-a Milan Knežević kaže da obračun sa zaostavštinom DPS-a treba svima da bude cilj.

U DF-u su, kako kaže, poslije avgustovskih izbora 2020. počela razmišljanja o tome kako da se prilagode novim političkim okolnostima. Tražili su, navodi on, modalitete i ovo dana predstavlja kraj istrijskog putovanja koje će trag ostaviti u prethodnoj deceniji.

“Uvjeren sam da će trag nastaviti da ostavlja i u narednim decenijama. Svidjelo se to nekome ili ne DF je pobijedio DPS”, kazao je Knežević.

On je saopštio i da nijesu tačni medijski navodi da je među liderima DF-a došlo do sukoba zbog raspodjele mandata i funkcija.

“Nikakvih sukoba, ni ružnih riječi nije bilo niti će biti”, poručio je Knežević.

Lideri tri partije nijesu htjeli da odgovaraju na pitanja novinara. Knežević je kazao da će o modalitetima izlaska NSD i DNP obavijestiti građane naknadno i da je ovo njihovo posljednje obraćenje u ime DF i na ovu temu.

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promjene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović. Knežević će potom biti izabran za predsjednika Demokratske narodne partije, koja će postati koalicioni partner u DF-u.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније